FEST.A CROPAK

Ovo su najbolje ambalaže u 2014.

U sklopu festivala ambalaže FEST.A CROPAK 2014. dodijeljene su nagrade za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu CROPAK 2014 i za najbolju ambalažu na tržištu regije REGPAK 2014, u organizaciji Instituta za ambalažu i tiskarstvo Tectus-IatT, tvrtke Tectus iz Zagreba te stručnog časopisa Ambalaža/REGprint. Na natječaj za najbolju ambalažu na hrvatskom tržištu prijavljeno je 29 proizvoda i 27 serija u devet kategorija, što ukupno čini više od 140 proizvoda. Za prestižnu nagradu za najbolju ambalažu na tržištu regije bilo je 11 nominacija u koje je uključeno 25 proizvoda.

Koji su trendovi?

U sklopu festivala, održano je i međunarodno savjetovanje “Trendovi u ambalažnoj industriji”, okrugli stol “Gospodarenje ambalažom i ambalažnim otpadom – iskustva i izazovi” te Eko forum “Plastične vrećice – Pro&Contra”. Osamdesetak gospodarstvenika iz Hrvatske i regije, po završetku stručnog djela, druženje je nastavilo šetnjom kroz prekrasnu prirodu Nacionalnog parka. Generalni pokrovitelj 15. izdanja FEST.A CROPAKA bio je WPO (Svjetska organizacija za ambalažu), dok su pokroviteljsku podršku dali i EPIC – Europski konzorcij instituta za ambalažu, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode RH, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Hrvatska gospodarska komora, a medijski pokrovitelj bio je Jutarnji list. Cilj natječaja CROPAK i REGPAK je promovirati, istaknuti i nagraditi proizvođače, dizajnere i korisnike ambalaže kao sredstva zaštite, identifikacije i promocije proizvoda, te poticanjem konkurentnosti pomicati granice u promišljanju ambalaže sukladno visokim standardima i zahtjevima struke. Sudionici natječaja su hrvatski i regionalni korisnici ambalaže – vlasnici robnih marki, proizvođači ambalaže, tiskari etiketa i displeja, profesionalni dizajneri, reklamne agencije i dizajnerske kuće te hrvatski vlasnici cjelovitih sustava za gospodarenje ambalažom i ambalažnim otpadom.

Strogi kriteriji

Organizatorica Drena Milijević, ravnateljica Instituta za ambalažu i tiskarstvo – IatT i idejna začetnica projekta, smatra da su sudionici očigledno i ove godine prepoznali festival ambalaže kao priliku za informiranje o trendovima u ambalažnoj industriji, za razmjenu iskustava i druženje s kolegama iz struke. – Što se tiče natječaja na najbolju ambalažu hrvatske i regije CROPAK i REGPAK, vrlo smo zadovoljni i brojem i kvalitetom nominacija. Nagrađeni su najbolji, a pri ocjenjivanju strogo se vodilo računa o cjelovitom promišljanju ambalaže i ocjenjivalo po vrlo strogim kriterijima i standardima struke – kaže Milijević.

Nagrađene proizvode s domaćeg i regionalnog tržišta pogledajte u galeriji.

Ako vam se svidio ovaj članak, molimo vas da ga podijelite!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. svibanj 2024 15:18