IMPRESIVNO

Dva kamena od 14 eura i jedna stara greda bili su dovoljni talentiranom arhitektu da napravi ovu prekrasnu klupu

 HomeMadeModern/screenshot/YouTube

Ben Uyeda napustio je nagrađivanu arhitektonsku tvrtku u kojoj je bio suosnivač, kao i mjesto predavača u Ivy League, kako bi razvio posao koji zanimljive dizajnerske komade čini jednostavnima za izradu i pristupačnim velikom broju ljudi. U posljednjih nekoliko godina, Benove dizajnerske ideje doprle su do više od 50 milijuna ljudi, a besplatni dizajni koje on poklanja razvijaju se na šest različitih kontinenata. Unatoč populističkoj i pristupačnoj prirodi njegova rada, Benovi su dizajni predstavljeni na izložbi i radionici u Muzeju namještaja Vitra u Njemačkoj.

Danas vam donosimo Benov projekt izrade klupe koju je napravio od svega dva kamena i jedne stare velike drvene grede. Konačni rezultat će vas ostaviti bez daha te vjerujemo da ćete se sami brzo baciti na posao. Ben u svom videu na društvenoj mreži Instagram detaljno donosi kako je izradio klupu, a u opisu piše:

- Jednostavno sam izrezao kamenje i od njega napravio klupu. Kupio sam dva kamena za oko 7 eura svaki i odrezao sam jednu stranu kamenja da bude ravno. Koristio sam kutnu brusilicu s dijamantnom oštricom za pločice i granit. Ostao mi je komad grede 25x30 centimetara od izgradnje moje nove kuće. Prvo sam rezbario drvo pilom i mačetom prije nego što sam izrezao krivulje pomoću kutne brusilice i Holey Galahad diska za rezbarenje.

Zvuči i izgleda jednostavno, a da ne govorimo koliko je jeftino. Je li doista tako morat ćete sami isprobati, ali u svakom slučaju Ben je poklonio divan dar društvu s ovim besplatnim dizajnom koji svaki dom može učiniti elegantnim za samo par eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 08:52