MADE IN BOR

Drveno sklopivo božićno drvce Katarine Šporčić: Traje vječno i stane u ruksak

 Berislava Picek/CROPIX
Sklopiva konstrukcija je izrađena od kvalitetne jelovine, a veličina se prilagođava zahtjevima kupaca

PROFIL

  • NAZIV: Tree4Ever
  • INFO: drveno sklopivo božićno drvce
  • AUTORICA: Katarina Šporčić
  • KONTAKT: Facebook @woodstok1
  • E-MAIL: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katarina Šporčić možda vam je već poznata. Naime, ova kreativka ima sjajan brend Woodštok u sklopu kojega stvara 3D drvene personalizirane slike za razne prigode. Zamolili smo je da se predstavi našim čitateljima i ispriča nam kako je počela cijela priča o njezinoj ljubavi prema drvu.

- Ja sam Katarina Šporčić iz Zagreba, po struci ekonomistica. Radim kao menadžer u jednoj telekomunikacijskoj kompaniji u Go-to Market sektoru, jedan zanimljiv i kreativan posao. Cijela priča s mojom ljubavi prema drvu krenula je u igri s nećacima kad sam htjela kupiti određene drvene igračke koje nisam nigdje mogla pronaći pa sam ih odlučila izraditi sama. Kako mi se to čačkanje po drvu jako svidjelo, krenula sam širiti priču na izradu drvenih igračaka i raznih detalja, što je s vremenom postalo moj brend Woodštok koji primarno čine personalizirane 3D slike za razne prigode, primjerice vjenčanja, krstitke i rođendane - priča kreativka.

image
Berislava Picek/CROPIX

Dodaje kako cijeli proces kreće od izrade nacrta, potom slijedi priprema i obrada drveta u smislu brušenja, pa izrada šablona i piljenje zamišljenih oblika i okvira. Završna faza je crtanje na podlogu slikarskog platna i lijepljenje. Za nastanak jedne slike, ovisno o kompleksnosti, potrebno je otprilike deset do dvadeset sati, nekad više, nekad manje. Naručiti se mogu slike u različitim formatima do maksimalno 60×60 centimetara.

image
Berislava Picek/CROPIX
image
Berislava Picek/CROPIX

- Materijali koje koristim uglavnom su razne vrste drva u kombinaciji s tkaninama i metalom, ovisno o temi. A kad smo kod tema, one su vezane uz pojedinu prigodu za koju se izrađuje poklon. Vrlo rijetko su generičke. Sve slike su personalizirane, a ograničenja kod narudžbe nema - objašnjava Katarina.

Kako to obično biva, potpuno se uvježbala u izradi slika pa ju je ovo ljeto počela kopkati nova "drvena" ideja - blagdanski bor.

- Zanimljivo je da mi se ideja rodila na plaži ispod bora. Željela sam da bude vječan i da se može lako sastaviti i rastaviti tako da nakon Božića ne zauzima puno mjesta. Nakon mozganja krenula sam s nabavom letvica od kvalitetne jelovine različitih dužina od kojih sam slagala konstrukciju - kaže kreativka i dodaje kako cijeli proces kreće od izrade nacrta.

image
Berislava Picek/CROPIX

- Ovisno o dimenziji bora koju želim postići, crtam komponente i nabavljam letvice potrebnih dužina. Slijede priprema i obrada drva u smislu brušenja, piljenja na određenu dimenziju, bušenja rupa radi pozicioniranja bora... Za nastanak jednog bora potrebno je minimalno 15 sati, za set drvenih ukrasa od 20 komada oko sedam sati, a za pakiranje (vreće za bor i vrećice kuglice) otprilike šest sati - objašnjava Katarina.

Pitamo smo je i po čemu je poseban njezin bor.

- Po tome što ne pušta iglice pa ne moraš usisavati, ha ha ha! Osim toga, poseban je prvenstveno po tome što traje zauvijek, a otud i naziv Tree4Ever. I, naravno, lako se sastavlja i rastavlja, a doživljaj kićenja je kao kod pravog bora - ističe.

image
BERISLAVA PICEK/CROPIX/

Jako nam se sviđa i pakiranje, tj. ruksak s logom u koji se drvce sprema. U logu Tree4Ever broj 4 je stilizirana jela.

- Vreća je također ručni rad, šivana od čvrstog prirodnog platna s dodatno ušivenim logom od drugog materijala. Na poleđini vreće su ručke rađene po uzoru na ruksak radi lakšeg transporta. Ideja za vreću i realizacija su obiteljski produkt, a posebno nam je fora ta mala jela umjesto četvorke - smije se Katarina.

image
Berislava Picek/CROPIX
image
Berislava Picek/CROPIX
image
Berislava Picek/CROPIX

Ako od Katarine naručite Tree4Ever, dobit ćete i set od 25 pripadajućih ukrasa u vrećici, koji mogu biti personalizirani po vašim željama ili generički. Ima tu kućica, zvjezdica, jela...

- Ukrasi za bor su također drveni i ručno rađeni. Bojani su akrilnim bojama, uz posebno osmišljene kratke tekstove koji asociraju na blagdane, a mogu biti u bojama i oblicima koje kupac želi.

Ako želite i vi ovakav jedinstveni bor ili samo pogledati sve čime se bavi ova svestrana kreativka, javite joj se na njezin Facebook page Woodštok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:06