STANE NA DLAN

Dizajnerski minijaturni ribež koji omogućava nikad jednostavnije dodavanje okusa jelima

 Gensuke Kishi for Tsuboe
Tipični ribeži su veliki komadi metala koji su često nezgrapni za korištenje osim u rukama totalnog profesionalca

Ribanje sastojaka nije baš nešto što bi se smatralo ugodnim ili čak zadovoljavajućim. Ne zahtijeva mnogo vještine u usporedbi s rezanjem na kriške i kockice, a uobičajeni alati za ribanje također nisu tako zabavni. Zašto biste morali koristiti veliko metalno oružje samo da dodate malo cimeta na tanjur? Kažu, međutim, da je svaka sitnica važna, a to se posebno odnosi na garniture i naribane sastojke.

image
Gensuke Kishi for Tsuboe
image
Gensuke Kishi for Tsuboe

Ovaj ribež donosi malo promjene u svijet kuhinje jer je dovoljno mali da sigurno stane u dlan vaše ruke, gotovo poput igračke. I baš kao igračka, dizajniran je da doda malo zabave dok svom jelu dodajete malo sira ili korice limuna.

Tipični ribeži su veliki komadi metala koji su često nezgrapni za korištenje osim u rukama totalnog profesionalca. Naravno, većim ribežima koji se nadvijaju iznad vašeg tanjura mjesto je u većim kuhinjama, ali prosječna upotreba ribalica kod kuće rijetko ide tako daleko. Osim toga, čak je i najobičnije ribanje nezgrapno za korištenje, što dovodi do povrijeđenih prstiju i povrijeđenih osjećaja.

image
Gensuke Kishi for Tsuboe

Za razliku od toga, irogami ribež je jednostavan u svim aspektima. Umjesto više komada metala savijenih i zakrivljenih na različitim mjestima, ribež je jedan list aluminijske legure koji se savija unatrag u jednom kutu. Zbog dizajna izgleda gotovo poput lista papira, osobito šarene ljepljive bilješke ili bloka za bilješke, što govori o njegovom razigranom ponašanju.

image
Gensuke Kishi for Tsuboe

Ipak, taj uvijeni kut nije samo ukras. Zapravo je dizajniran tako da čvrsto leži na vašem kažiprstu tako da cijeli ribež sigurno leži u dlanu vaše ruke. U usporedbi s onim nezgrapnim ribalicama koje morate čvrsto držati za ručke, ovaj vam oblik daje čvršći stisak. Kao bonus, taj uvojak također pomaže vješanju ribeža na šipke, iako postoji i rupa za kuku ako vam je tako draže.

image
Gensuke Kishi for Tsuboe

Korištenje ovog razigranog ribeža je poput igre. Jednostavno pomaknite komadić sira ili štapić cimeta slijeva nadesno i gledajte kako sićušni komadići padaju na vašu hranu. To je zapravo sve! Nema rupa u kojima komadići hrane zapinju i skrivaju se, što olakšava čišćenje ribeža. Naravno, to znači i da ruka koja drži ribež ostaje čista jer je više nego dovoljno da se samo jedna ruka malo zaprlja.

image
Gensuke Kishi for Tsuboe

Ovaj jednostavni, ali genijalna ribež dolazi u raznim živim bojama koje savršeno nadopunjuju njegov veseli dizajn. Naravno, možda neće pristajati ostatku vašeg finog, posrebrenog kuhinjskog alata, ali tipično čudovišno i grubo ribanje nikad zapravo ne pristaje. Međutim, više od same boje i jednostavnosti, ova ribež unosi zabavu i život u vašu hranu, kako u pripremi tako i u neizbježnoj konzumaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 02:17