BIG SEE

Arhitekti multifunkcionalne dvorane u Ludbregu osvojili vrijednu nagradu

 Marija Kranjčec Vurušić

Arhitektonski tim Robert Gradečki i Iva Džidić iz tvrtke Gradečki projekt pobjednik je natjecanja BIG SEE interior design award 2024., a vrijednu nagradu osvojili su za projekt uređenja multifunkcionalne dvorane Centra za kulturu i informiranje Dragutin Novak u Ludbregu, javlja evarazdin.hr.

Sama zgrada Centra građena 60-ih godina prošlog stoljeća te se intezivno koristila za kulturna događanja, a ponajviše za koncerte glazbene škole. No, stari interijer je bio dotrajao i bez odgovarajuće opreme koja bi zadovoljila suvremene standarde ovakvih dvorana.

Dvorana je od 2019. godine dvorana bila u sustavnom programu obnavljanja projektima energetske obnove i rekonstrukcijama interijera, a investicija je bila vrijedna gotovo četiri milijuna kuna. Radovi na obnovi velike dvorane trajali su godinu dana, a ponovno je otvorena u listopadu 2022. godine, kad smo i mi pisali o njoj. Danas je opremljena s 250 sjedećih mjesta, a u njoj se održavaju projekcije filmova, kazališne predstave i druga različita događanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 09:47