OTMJENIJE JE

Ako ne želite klasični prikaz svojih fotografija i slika na zidovima, isprobajte ovaj trik

 Unsplash
Ovo je jedinstven, domišljat i način koji štedi vrijeme kako biste prikazali svoju umjetnost u punom sjaju

Prazni zidovi su odličan prostor za izlaganje umjetnina, tekstila, zrcala i još mnogo toga — ali također ih je teško smisleno urediti. Srećom, postoji mnogo drugih načina za izlaganje umjetnosti u vašem domu. Možete ići iz sobe u sobu, vješajući pojedinačne komade velike umjetnosti za jednostavan, sofisticiran izgled. Ili se možete zabaviti s nekoliko plutajućih polica poput Deanne Duncan.

Duncan živi u kući od 97 četvornih metara u Royal Oaku u Michiganu, koja je ispunjena umjetnošću i svjetlom. “Ja definitivno nisam minimalist. Volim umjetnost i boje”, rekla je u svom obilasku kuće. Njezin stil dizajna doista je hrabar i glamurozan, sa zlatnim naglascima i zabavnim oblicima iza svakog ugla, a u gotovo svakoj sobi postoji različita zbirka cool, šarenih umjetnina.

Pravi izložbeni prikaz je u Deanneinoj omiljenoj sobi: radnoj sobi. Zidovi su obojani u mat sivo što inače prostoriju može učiniti mračnom i tmurnom, ali u ovom slučaju ima puno šarene umjetnosti da bi se to dogodilo. Svako umjetničko djelo koje Duncan ima u ovoj prostoriji je uokvireno - ali umjesto da visi na zidu galerije, Deanne je objesila plutajuće police. Rezultat? Jedinstvena platforma za fotografije.

image
Deanne Duncan

Umjesto da stvori jednu dugačku izbočinu i stavi svu umjetnost na nju, Duncan je odlučila koristiti dvije crne izbočine iste točne duljine, postavljene paralelno jedna poviše druge. Zatim je svaku policu oblikovala s tri različita komada različitih visina, dajući prikazu malo dubine i vizualne dinamike. Ono što je još zanimljivije je da je na ovom zidu izložila još tri umjetnička djela, ne na polici, već jednostavno na podu naslonjena na zid.

Ovo je jedinstven, domišljat i način koji štedi vrijeme kako biste prikazali svoju umjetnost u punom sjaju. Pokušaj pronalaženja najboljeg načina da uredite svoju galeriju može potrajati danima (ili čak tjednima!), ali to bi se moglo učiniti za jedan dan. Njezina odluka da stavi umjetnost na pod, u odnosu na postavljanje druge police, savršen je primjer jednostavnog ispunjavanja sobe stvarima koje vam se stvarno sviđaju, kako god želite, čak i ako nisu tradicionalne ili trendi.

Deannein najveći savjet kada je u pitanju stvaranje doma koji volite? Ispunite ga stvarima koje su “smislene, sentimentalne i jednostavno zabavne!”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 11:23