SUPER IDEJE

9 jeftinih trikova za potpunu preobraznu doma. Neki su i potpuno besplatni!

 /SHUTTERSTOCK
Napravite značajan makeover životnog prostora uz nekoliko pristupačnih akcija

Energija vašeg životnog prostora važnija je nego što ste možda znali. Uostalom, naši su domovi prvo što vidimo kada otvorimo oči i zadnje što vidimo prije nego što zaspimo.

Bilo da radite od kuće I provodite svo svoje vrijeme ondje, ili ste rijetko kod kuće i koristite ga više kao mjesto za odmor glave i tijela, svi zaslužujemo imati dom koji je umirujući, podiže raspoloženje i čini nas sretnim kada dolazimo kući.

Dobre vijesti? Možete napraviti značajne promjene, bez obzira na kvadraturu uz pomoć sljedećih pristupačnih trikova za uređenje doma i jednostavnih savjeta za dizajn interijera koji su pritom - jeftini! Zar nije to sjajno?

1.Biljke, biljke, biljke

Pogledajte samo stanove i kuće na Instagramu! Sobne biljke postale vrući trend posljednjih mjeseci zbog svoje sposobnosti da potpuno ožive prostor i unesu nešto živo i svježe u vaš dom. Postoji mnoštvo internetskih izvora za biljke od Etsya do određenih lokalnih trgovina biljkama koje će vam ili dostaviti biljku doma ili, pak, možete sami otići po nju ako vam je ta adresa blizu. I ne trebate biti baš takav strućnjak za biljke da biste s nekoliko njih oplemenili svoj dom. Primjerice, jednostavne sobne sorte kao što su biljke pauci ili zlatni puzavci mogu preživjeti i u situaciji slabog prostornog osvjetjenja. Ako ste ipak još zabrinuti da ćete ubiti svoje nove zelene ljubimce, razmislite o kaktusu koji je još jedan jednostavan izbor za njegu i prvak u jeftinom uređenju doma! Samo provjerite jesu li vaše biljke prikladne za kućne ljubimce/djecu, ako ih imate!

image
/SHUTTERSTOCK

2. Deka, jastuk, košara...

Želite svom domu dodati malo boje, ugodne vibracije i teksture? Jedan od najlakših načina je dodati deku, jastuk ili košaru u svoj prostor. Košare su u modi i možete pronaći ogroman asortiman veličina, oblika i boja u trgovinama.Emocije koje osjećamo u vezi s prostorom potpuno su povezane s taktilnim osjećajima, pa je dodavanje nekoliko udobnih, mekanih deka i plišanih jastuka odličan način da doslovno i vizualno omekšate svoj prostor.Pokrivači i jastuci također su pristupačniji način da promijenite boje bez ulaganja u novu posteljinu ili namještaj, što ovo čini izvrsnim jeftinim trikom za uređenje doma!

image
/SHUTTERSTOCK

3.Zen zona sa svijećama ili difuzorom eteričnih ulja

Toliki dio našeg doživljaja mjesta ima veze s mirisom. Setite se samo mirisa prženih zrna u vašem omiljenom kafiću ili mirisa eukaliptusa u toplicama. Dodavanje slatkih mirisnih svijeća ili raspršivača eteričnih ulja u vaš dom jeftin je trik za uređenje doma koji trenutno daje poticaj aromaterapiji i zen vibru, bez obzira na to kakav dizajn interijera volite.

Dodatni savjet: paljenje svijeće jednostavan je i učinkovit način da se mentalno opustite i pomognete sebi promijeniti psihofizičku razinu s radnog vremena na opušteno vrijeme.

image
/SHUTTERSTOCK

4. Pozadina koja se može ukloniti

Jeftin, lak za iznajmljivače i jednostavan savjet za uređenje interijera je oblijepiti zid ili prostor zabavnom pozadinom koja se može ukloniti. Zamislitezanimljivu poleđinu polica za knjige ili naglašeni zid iza kreveta. Postoje mnoge opcije dostupne na internetu iu trgovinama ovih dana koje je lako ukloniti pa ako se vaše raspoloženje promijeni ili se morate preseliti, nema štete. Ovo je možda najzabavniji i najprilagodljiviji trik za jeftino uređenje doma na popisu!

image
/SHUTTERSTOCK

5. Objesite važne fotografije

Viseće fotografije jeftini su trik za uređenje doma koji će odmah učiniti vaš prostor još toplijim, a da ne spominjemo vizualno ugodnijim.Gledanje slika s voljenim osobama ili s nezaboravnih putovanja trenutno je poboljšanje raspoloženja svaki put kad prođete. Fotografije su sjajan način da se osjećate malo bliže onima koje volite, čak i ako ste miljama udaljeni. Stoga ne dopustite da te fotografije skupljaju prašinu! Bonus – dobivate zabavan DIY projekt pregledavanja starih fotografija i odabira vrste i veličine okvira za slike koje želite. Hoćete li napraviti foto zid? Ili objesite nekoliko velikih i lijepih okvira u svojoj dnevnoj sobi? Nebo je granica kada je u pitanju vaša kreativnost uz ovaj savjet za uređenje interijera.

image
/SHUTTERSTOCK

6. Lampa od himalajske soli, mjesečeva lampa, selenitna lampa...

Mmm, što je više umirujuće od nježno ružičastog sjaja lampe od himalajske soli? To je jednostavna kupnja koja svakoj prostoriji može dodati vizualno pojačanje i ugođaj poput spa centra, što ga čini izvrsnim jeftinim ukrasom za dom. Ako vam se slane lampe ne sviđaju, umjesto njih razmislite o selenitnoj lampi ili mjesečevoj lampi (obje su super trendi).

image
/SHUTTERSTOCK

7.Žarulje su jako cool

Žarulje su klasični jeftini način uređenja doma. Zašto? Zato što su užadna ili "bajkovita" svjetla pristupačna za kupnju i lako ih je objesiti, ali nemoguće je zanijekati trenutno povećanje udobnosti koje dobivate uključivanjem niza svjetiljki.

Neki ljudi vole postaviti ova svjetla oko kreveta ili zida spavaće sobe, preko kutka za čitanje ili meditaciju ili čak kao središnji dio blagovaonskog stola.Dodatni trik za dizajn interijera (ili bismo trebali reći dizajn eksterijera), ako imate dvorište, objesite bijela vanjska svjetla na drvo za ugodan sjaj tijekom cijele godine.

image
/SHUTTERSTOCK

8.Stvorite prostor za meditaciju

Dodavanje prostora za meditaciju (ili kutka za svjesnost ili čak kutka za čitanje, ako vam to više odgovara) može nadmašiti samo estetiku i doista pomoći promijeniti i vaše emocionalno blagostanje. Stvorite prostor za meditaciju, bez obzira koliko mali vaš dom bio, s jednostavnim podnim jastucima, svijećama, difuzorom eteričnih ulja ili nekim kristalima. Upotrijebite sve što vam govori – ovdje nema otmjenih zahtjeva – i zabavite se miješajući i slažući stavke koje su vam značajne i ugodne.

image
/SHUTTERSTOCK

9.Preuredite svoj namještaj

Posljednje, ali svakako ne najmanje važno - kada želite potrošiti točno nula kuna i svejedno radikalno preurediti svoj prostor, reorganizirajte ono što imate. To je sljedeća najbolja stvar nakon preseljenja u potpuno novi prostor, a budući da je potpuno besplatna, ujedno je i najjeftiniji hak za uređenje doma na ovom popisu! Možete čak i reorganizirati postojeći namještaj i detalje prema drevnim načelima kao što je popularni Feng Shui. Ili jednostavno učinite ono što vam se čini najboljim!

image
/SHUTTERSTOCK

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 07:57