PROFINJENA I SKLADNA

6 prekrasnih načina ukrašavanja sa smaragdno zelenom, glavnom trend bojom 2022.

 EdenCherry
Dok većina nijansi zelene inherentno umiruje i podsjeća na prirodu, smaragdna posebno nudi snažan učinak stabilnosti

Nije tajna da zelena boja trenutno ima svoj trenutak. Skoro pa sve nijanse ove boje dominirale su na popisu najboljih odabira boja velikih tvrtki za boje, a gotovo svaki dizajner interijera s kojim razgovarate nazvat će boju jednim od glavnih trendova za ovu godinu. No, dok su prigušene nijanse poput kadulje vladale 2021., ovaj će trend boja poprimiti svjetliji, hrabriji zaokret za 2022. godinu.

image
Unsplash

Smaragdno zelena je živahna, zasićena varijacija za koju se predviđa da će biti veliki trend ove godine, a već vidimo kako se pojavljuje na našim feedovima društvenih medija i kod omiljenih prodavača. Etsy je nedavno proglasio smaragdnu zelenu svojom bojom godine za 2022., napominjući u izvješću o trendu da ton dragulja simbolizira sklad i rast, kao i kraljevstvo i profinjenost. U izvješću se navodi da su pretraživanja na za "smaragdno zelene artikle" i "smaragdno zeleni dekor" značajno porasla u posljednjih nekoliko mjeseci dok kupci traže načine da preuzmu trend. I dizajneri to uzimaju u obzir. Nedavna panel anketa tvrtke Sherwin-Williams, koja je uključivala više od 400 profesionalnih dizajnera, pokazala je da je smaragdno zelena glavna prognoza za najmoderniju boju u 2022. godini.

Dok većina nijansi zelene inherentno umiruje i podsjeća na prirodu, smaragdna posebno nudi snažan učinak stabilnosti. Dovoljno je svestrana da se upari s gotovo bilo kojom nijansom boja ili s neutralnima, a kada se nanese u velikim dozama, daje hrabru, luksuznu izjavu. Prigrlite ovogodišnju „must-have” nijansu s ovim idejama za ukrašavanje.

1.Idite na sve sa smaragdno zelenim ormarićima

Trendovi boja dolaze i odlaze, ali privlačnost smaragdno zelene je bezvremenska. Ako ste spremni za hrabru promjenu u svojoj kuhinji, razmislite o ovoj boji za zidove ili ormare. Moežte se odlučiti na završni sloj boje visokog sjaja i sjajne zlatni naglaske kako biste osigurali da intenzivna nijansa ne prevlada i stvorili nenadmašno luksuzan prostor.

2.Uspostavite udobnost sa smaragdno zelenim zidovima

Ukorijenjena u prirodi i bogatog tona, smaragdno zelena je prirodno ugodna boja. Obilno ju koristite u dnevnim sobama i spavaćim sobama kako biste potaknuli opuštanje i odmor. Sjedinite tamne smaragdne zidove s prirodnim materijalima uključujući drvo, kožu i ratan kako bi naglasili organski dojam boje.

3.Dizajnirajte smaragdno zelenu kupaonicu

Omotajte svoju kupaonicu smaragdno zelenom bojom kako biste stvorili opuštajuću, luksuznu atmosferu. Zid od blistavih zelenih pločica može učiniti da kupaonica izgleda kao spa centar visoke klase. Ako postavljanje novih pločica nije u vašem proračunu, razmislite o ponovnom bojanju zidova ili toaleta u bujnu zelenu nijansu.

4.Pojačajte dramu smaragdno zelenim akcentima

U formalnijim prostorima, smaragdno zelena donosi osjećaj drame i sofisticiranosti. Odlučite se na ovu boju u detaljima u bilo kojoj sobi, zavjese od poda do stropa u tonovima dragulja oživljavaju svaki prostor. Strop u zemljanim bojama i duboki zeleni tonovi izvrsno funkcioniraju zajedno kako bi istaknuli toplinu vintage namještaja i originalne stolarije.

5.Kontrast smaragdno zelene sa svijetlo bijelom

Postavite smaragdno zelenu u blizinu svijetlo bijele kako biste istaknuli njezin sjaj. Kuhinja koja kombinira živopisne smaragdno zelene ormare s kontrastnim bijelim otokom i svjetlucavim pozadinskim pločicama je nešto što svi želimo u svome domu.

6.Naglasite neutralan prostor s smaragdno zelenim dekorom

Smaragdno zelena je savršena za ubrizgavanje života i živahnosti u uglavnom neutralan prostor. Obložen bijelim mramorom i završnim obradama od istrošenog drva, prostor će dobiti izgled sofisticiranosti i uglađenosti, uz to dodajte i šareni vintage tepih tako da prostor pruža osjećaj osobnosti i privlačnosti. Duboki plavo-zeleni tonovi daju energiju inače bezbojnom prostoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 07:21