D&D GRAND PRIX 2022

STRUČNI ŽIRI: Saša Begović - arhitekt i partner u zagrebačkom studiju 3LHD

 MARKO MISCEVIC/CROPIX
Studio intenzivno razvija integraciju različitih disciplina; arhitekture, urbanog i pejzažnog krajolika, dizajna, umjetnosti

Saša Begović je arhitekt i partner u studiju 3LHD. Studio intenzivno razvija integraciju različitih disciplina; arhitekture, urbanog i pejzažnog krajolika, dizajna, umjetnosti te istražuju nove mogućnosti interakcije između arhitekture, društva i pojedinaca. Tijekom svoje karijere, vodio je mnoge nagrađivane projekte različitih tipologija: javne, kulturne, stambene, sportske i mješovite namjene. Projekti, kao što su Most branitelja i Centar Zamet u Rijeci, Sportska dvorana Bale, Hrvatski paviljon na svjetskoj izložbi EXPO 2005. u Japanu i 2008 u Zaragozi, Splitska Riva, Hoteli Lone, Adriatic i Park u Rovinju, Akvarij i muzej rijeka u Karlovcu, Urania - prostor kreacije, Stambeni blok Bužanova, Infobip HQ, Rimac Campus samo su neki od važnijih projekata.

Radovi studija osvojili su međunarodne nagrade, a posljednjih 20 godina prof. Begović je aktivan u akademskom području u Hrvatskoj i u svijetu. Bio je predavač i gostujući kritičar na arhitektonskim fakultetima Sveučilišta ETH Zurich, Harvard i Northeastern u Bostonu, TU u Beču, Münchenu, Stuttgartu, a gostujući profesor u Grazu, Ljubljani i Zagrebu. Od 2021. godine je izvanredni profesor na Arhitektonskom Fakultetu u Zagrebu.

image
Partneri i sponzori projekta D&D GRAND PRIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 13:27