D&D GRAND PRIX 2022

STRUČNI ŽIRI: Pero Vuković - arhitekt i osnivač arhitektonske prakse ARHIV

 BERISLAVA PICEK/CROPIX
U pauzi između dva studija Pero Vuković radio je u OMA (Office for Metropolitan Architecture) arhitekta Rema Koolhaasa u Rotterdamu

Pero Vuković rođen je 1989. godine u Zagrebu, a na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 2014. godine na temu Središte susjedstva. Dobitnik je Rektorove nagrade 2010. godine za Projekt osnovne škole pod mentorstvom profesora Tončija Žarnića. Kao jedan od 15 autora hrvatskog nastupa sudjeluje na venecijanskom bijenalu 2010. godine izbornika Lea Modrčina.

U pauzi između dva studija radi u OMA (Office for Metropolitan Architecture) arhitekta Rema Koolhaasa u Rotterdamu, od jeseni 2010. do kraja 2011., a potom za isti ured kao freelance arhitekt uz Diplomski studij na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Trenutno vodi vlastitu arhitektonsku praksu ARHIV arhitektura i urbanizam, službeno od 5.3.2014. godine. Dobitnik je više nagrada i priznanja na strukovnim natječajima. Kuća za odmor Casa Nube u Gorskom kotaru jedan je od najistaknutijih radova s potpisom ureda ARHIV te je naišao na veliku pažnju u Hrvatskoj, kao i izvan nje. O ovoj idiličnoj kući okruženoj zelenilom pisao je i The New York Times.

image
Partneri i sponzori projekta D&D GRAND PRIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 11:39