D&D GRAND PRIX 2022

STRUČNI ŽIRI: Lucas Werft: specijalist za uređenje vrtova i ozelenjavanje prostora

 BERISLAVA PICEK/CROPIX
Radovi tvrtke Werft nagrađivani su u Hrvatskoj i inozemstvu, a najistaknutije su Arthur 2016 za šetnicu Kanala Sv. Ante u Šibeniku

Lucas Werft 2006. godine nakon smrti oca Ericha Werfta postaje vlasnik i partner tvrtke Werft d.o.o. te preuzima upravljanje obiteljskom tvrtkom s tradicijom začetom još 1984. godine u Stuttgartu, Njemačka. Povezanost s tvrtkom još od dječačkih dana kao i odgoj usmjeren ka čovjeku, prirodi i umjetnosti čine temelj za osnovu zbog kojeg danas nastaju prepoznatljivi vrtovi, parkovi, poslovni, stambeni i turistički kompleksi za klijente u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Srbiji, Austriji, Njemačkoj, Kanadi i Qataru. Tokom posljednjih nekoliko godina, postali su prepoznatljivi i doživjeli rapidan rast radeći na projektima poput Marlera Golf & Country Club, Four Seasons Hvar, Porto Montenegro, Villa Sheherezade Dubrovnik, aktualni campus Rimac u Svetoj Nedjelji, Golf & Country Club Srđ i The Garden Brewery Zagreb.

Radovi tvrtke Werft d.o.o. nagrađivani su u Hrvatskoj i inozemstvu, a najistaknutije su Arthur 2016 za šetnicu Kanala Sv. Ante u Šibeniku u kategoriji najbolje arhitektonsku realizacije u turizmu te BIGSee 2021 za Green Heart poslovni kompleks u Beogradu, Srbija, u kategoriji javna i komercijalna arhitektura.

Werft svojim radom želi povećati svijest o energetskoj efikasnosti, biološkoj raznolikosti, klimatskoj tranziciji, važnosti kontekstualnog senzibiliteta i urbanog planiranja te doživljaju prostora kroz prizmu različitih osjetila koji idu daleko dublje od čisto vizualnog.

image
Partneri i sponzori projekta D&D GRAND PRIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. travanj 2024 22:47