AGENCIJA 404

Indigoplavi strop i pregršta biljaka za marketinške znalce u zagrebačkoj radnoj četvrti

 Marija Gašparović
Od samog početka smo slušali zaposlenike i njihove želje, iz tog smo razloga izbjegli ‘open space‘

Pri ulasku u prostor zagrebačke komunikacijske agencije 404 prvo što svatko zamijeti je fascinantan strop indigo boje koji je ujedno i standardna boja njihovog branda. Obzirom da je posao kojim se bave jako intenzivan i dinamičan, pri smišljanju samog ureda primarno je bilo da zaposlenici imaju dovoljno zona za opuštanje, prostora za razmišljanje ili održavanje neformalnih kratkih, ali i ozbiljnih strateških sastanaka s klijentima gdje se svi osjećaju ugodno i produktivno, a projektiranje je povjereno arhitektonskom studio BIRO.

Ured se sastoji od velikog centralnog zajedničkog dijela koji služi i za opuštanje i svakodnevnu komunikaciju među odjelima, timovima i klijentima. Tu je i nekoliko konferencijskih dvorana, a svaka je dizajnirana u svom specifičnom tonu, dok su odvojeni uredi prilagođeni za manje i veće timove. Staklenim stijenama vizualno su povezani sa središnjim prostorom čime se stvorio ugođaj open-space ureda istovremeno izbjegavajući problematiku koju uredi otvorenog tipa tlocrta često imaju. Prostrana kuhinja ispunjava sve potrebe zaposlenika dok su balkoni omiljene lokacije za opuštanje nakon radnog dana.

image
Marija Gašparović
image
Marija Gašparović
image
Marija Gašparović

- Od samog početka smo slušali zaposlenike i njihove želje. Iz tog smo razloga izbjegli organizaciju prostora po principu velikog 'open space-a' jer se to pokazalo neproduktivnim te smo radije opremili niz modularnih ureda logično prilagođenih po odjelima i timovima. Prostor karakterizira puno svjetla, staklenih stijena, buksi (malih soba) za razmišljanje, prostranih soba za sastanke… Dakle sve je prilagođeno dnevnoj dinamici posla kojim se bavimo i super nam je čuti da naše kolegice i kolege zaista uživaju ovdje. Tu se stvarno dobro osjećaju, a to je najvažnije – objašnjavaju iz agencije 404.

image
Marija Gašparović
image
Marija Gašparović
image
Marija Gašparović
image
Marija Gašparović

Tehnologija je u uredskom prostoru zastupljena u svakom segmentu jer bez nje posao kojim se bave ne bi bio izvediv pa su zaposlenicima na raspolaganju rješenja od najbržeg interneta do pametnog sustava za upravljanje čistoćom zraka. Naglasak je na eco i green razmišljanju te je nedavno uveden i program '404 green' u sklopu kojeg su nabavljeni sustavi za reciklažu dok se zaposlenike, kontinuirano educira. Ured je također osmišljen na način da bude maksimalno fleksibilan. Sve je modularno i prilagodljivo, što se pokazalo posebno korisnim u vrijeme pandemije.

image
Marija Gašparović
image
Marija Gašparović
image
Marija Gašparović

- Sve što smo trebali i mogli smo prilagoditi odmah. Reorganizirali smo cijelu dinamiku posla, a ne samo urede. Sigurnost zaposlenika nam je bila apsolutni prioritet, pa smo tome shodno donosili i odgovarajuće odluke. U nekim periodima smo svi radili od kuće, u drugim periodima smo imali sjajno razrađen plan dolazaka kako bi svima u svakom trenutku bilo ugodno. Tamo gdje je bilo neophodno uveli smo minimalističke, ali efektne pleksiglas pregrade, uređaje za pročišćavanje zraka i slično – ističu iz ove tvrtke.

image
Biro Biro

Ponose se i pet friendly politikom. Prvi pas ureda prije par godina bila je Vava, a danas su tu i Chong, Bella, Skoko, Juna, Eevee, Lola, Humpy i puno gostujućih četveronožnih prijatelja. Uveden je i zdravi ponedjeljak kada je svim zaposlenicima svježe voće na raspolaganju cijeli dan.

- Ako nas pitate za budućnost, smatramo da je ona upravo u razvijanju međusobnih odnosa i feel-gooda, pa nam je to i prioritet. Stoga konstantno prilagođavamo i mijenjamo postojeći izgled ureda, samo kako bi se u svakom trenu svi osjećali kao kod kuće – zaključuju iz agencije 404.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 17:52