Zabava za sve

Prva Dadathlon utrka u Hrvatskoj na Krku: Očevi s djecom trče ili ih guraju u kolicima

 Dadathlon festival
Festival koji povezuje očeve i njihovu djecu kroz sport i rekreaciju počinje u subotu 30. travnja 2022. godine u 10 sati

Okupljanje je ispred hotela Park odakle u 10.30 kreće Dadathlon utrka. Očevi će u utrci s djecom moći trčati ili ih gurati u kolicima. Mala djeca mogu koristiti bicikle, romobile i slično. Utrka je duga tri kilometra, a ostvareni rezultat nije važan. Naglasak se stavlja na kvalitetno vrijeme koje djeca provode na otvorenom u društvu očeva.

image
Dadathlon festival

U nastavku dana mališane i njihove roditelje u Puntu očekuje mnoštvo sportskih, zabavnih i kreativnih sadržaja. Dječaci i djevojčice moći će se okušati u streličarstvu, stolnom tenisu, atletici, nogometu i karateu. Očekuju ih i kazališna predstava, dvorac na napuhavanje, glazbena te radionica robotike.

Dok se tate s djecom bave raznovrsnim aktivnostima, mame će se moći odmoriti i zabaviti u posebnom kutku. Mogu sudjelovati u radionici izrade mirisne soli i pričaonici o majčinstvu te učiti tehnike opuštanja.

U 20 sati slijedi premijerno prikazivanje dokumentarnog filma Daddyhood Adventure o dvojici tata koji su sa svojom dvogodišnjom djecom u sedam dana pješice i na biciklu obišli otok Krk.

Za sve građane sudjelovanje u festivalu je besplatno, no dobrotvorne će priloge moći darovati Krijesnici, udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima.

image
Dadathlon festival

Dadathlon utrka u Puntu razvila se iz istoimene utrke koja se prošle godine održala virtualno. Tada je u njoj sa svojom djecom sudjelovalo 500 tata iz 26 zemalja. Utrku je pokrenula neprofitna organizacija Daddyhood Europe čiji su osnivači Šveđanin Thomas Pickelner i Hrvat Marino Manzoni.

Zahvaljujući programu Erasmus+ iz fondova Europske unije ove se godine sufinanciraju Dadathlon utrke u tri europske zemlje – Hrvatskoj, Bugarskoj i Nizozemskoj, a projekt je prijavljen u suradnji s hrvatskim partnerima organizacijom Status M i Atletskim klubom Krk.

Utrku u Puntu podupiru Općina Punat i Turistička zajednica Punat, a na festivalu sudjeluju i lokalne udruge poput Žene za otok te brojni sportski i drugi klubovi koji će prezentirati svoj rad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2022 09:42