Razmišljate o zamjeni hladnjaka?

DOSTA VAM JE BACANJA HRANE, ŽELITE SVJEŽE I ZDRAVE NAMIRNICE BEZ NEPOTREBNOG STVARANJA LEDA? Ovo su karakteristike koje mora imati vaš novi hladnjak!

Novi su hladnjaci ekonomični i nude inteligentne sustave hlađenja te dobro organiziranu i preglednu unutrašnjost. Zahvaljujući novim tehnologijama, oni su i okrepljujući za vašu hranu

Zašto svježe voće i povrće ponekad izgleda loše samo nekoliko dana nakon što ste ga kupili? Poželite imati vrt gdje biste mogli jednostavno uzeti dobru svježu hranu kada biste to poželjeli. Oni koji to mogu prilično su sretni – ali što je s nama ostalima?

Nešto stvarno važno, što biste morali znati o hrani je ovo: presudan je način kako pohranjujete hranu u svoj hladnjak. Prvo, nema takvog mjesta koje bi bilo idealno za sve namirnice. Svakoj je potreban njezin vlastiti poseban okoliš. Gorenje je stoga stvorilo pametan hladnjak koji pruža savršenu, stabilnu mikroklimu svakoj namirnici ponaosob. Napredna senzorska tehnologija pomaže stvoriti stalan, idealan okoliš unutar hladnjaka temeljen na korisnikovim potrebama i navikama. Konstantna temperatura i razina vlage održavaju hranu dulje svježom i zdravijom – veća korist, manji gubitak.

Uz to, redovito radeći 24 sata dnevno, sedam dana tjedno tijekom cijele godine, hladnjaci i zamrzivači su među najvećim potrošačima energije u svakome kućanstvu. Oni mogu potrošiti više od četvrtine cjelokupne električne energije u kući! Loš smještaj aparata i prekomjerna temperatura okoliša mogu još više povećati potrošnju. Rashladno-zamrzivački aparat proizveden prije deset godina ili čak ranije može potrošiti triput više od novijih modela koji posjeduju napredne tehnologije.

Zamjena nekog starog aparata s novim može dovesti do priličnih ušteda u našem računu za struju; dodatno, svaki je ušteđeni kilovatsat prilog očuvanju našeg okoliša. Napredne tehnologije i inteligentno hlađenje u novim hladnjacima omogućit će i najbolje pohranjivanje svježe hrane i unaprijediti vašu prehranu.

Uz ekonomičnost, u koristi od suvremenih hladnjaka uključuju se i napredne inteligentne tehnologije za dugotrajno očuvanje svježine, vitamina i pune hranidbene vrijednosti hrane pohranjene u hladnjaku. Na primjer, senzorska tehnologija AdaptTech hlađenje omogućava u novim hladnjacima Gorenje automatsku prilagodbu temperature unutar hladnjaka prema zahtjevima i navikama korisnika. Nadalje, konstantna temperatura i optimalni uvjeti pohranjivanja u hladnjaku održavaju se bez obzira na to koliko se često otvore vrata. Prema tome, svježa hrana više nije izložena neželjenim temperaturnim šokovima koji su štetni za njenu kakvoću i svježinu.

Hladne, zdrave činjenice: ION generation iz Gorenja

Prava temperatura na pravome mjestu

Uđite u Gorenje ION generation hladnjak koji upotrebljava napredan MultiFlow 360° sustav usklađivanja zraka, vlage i temperature. Zahvaljujući 14 ventilacijskih otvora, na svakoj se polici održava jednaka temperatura tako da nema opasnosti od smrzavanja hrane u hladnjaku.

U kombinaciji s tehnologijom IonAir to omogućava idealan okoliš, prirodnu mikroklimu svoj vašoj svježoj hrani. Sustav MultiFlow uvodi zrak kroz brojne ulazne otvore i omogućava njegovo kruženje po cijeloj unutrašnjosti aparata dok IonAir unosi u hladnjak anione – sićušne prirodne pročistače zraka koji pribavljaju svježi, kisikom bogati zrak.

Također biste trebali znati da temperatura unutar hladnjaka mora ostati upravo iznad 0 °C kako bi hrana ostala zdrava. Nova generacija hladnjaka Gorenje upotrebljava izuzetnu tehnologiju AdapTech hlađenje, prvi program za hladnjak s pravom memorijom koji bilježi koliko se često otvaraju i zatvaraju vrata hladnjaka i prema korisniku prilagođava ključna svojstva hlađenja. Što to ustvari znači? To znači da će vaš hladnjak zapamtiti kada ga obično otvarate i da će u skladu s tim automatski pojačati hlađenje.

To je dobro iz dva razloga: prvo, na hranu ne utječe negativno povećanje temperature kada su vrata otvorena i drugo, temperatura u hladnjaku ostaje niska i konstantna.

S hladnjacima Gorenje nove ION generacije prestat ćete rasipati hranu i imat ćete stalno svježe i zdrave namirnice. To je savršeni način održavanja svoje hrane – i svojega tijela – u najboljoj mogućoj formi.

Zdrava zona u kojoj se hrana osjeća dobro

Ladica ZeroZone je baš onakva kakva se čini – ladica s konstantnom temperaturom oko 0 ˚C, savršena za pohranjivanje mesa i ribe budući pomaže sačuvati sve njihove prirodne sokove i hranjive tvari. Hrana u ladici ZeroZone ostaje svježa do tri puta dulje nego obično, zaštićena je od štetnih bakterija a nudi se u naprednim ION generation modelima.

Na sličan način, ladica FreshZone održava hranu svježom pri konstantnoj temperaturi od oko 3 °C te je idealna za pohranjivanje voća i povrća. Ladica FreshZone smještena je u donjem dijelu hladnjaka koji je i najhladnije mjesto u hladnjaku i može se naći i u osnovnim ION generation modelima. Hrana se ovdje osjeća dobro jer su njena svježina, prirodan miris i boja sačuvani do dva puta dulje nego obično.

Za kraj, sustav NoFrost Plus, za sve namirnice u zamrzivaču osigurat će zamrzavanje hrane bez nepotrebnog stvaranja leda i inja što će osigurati manju potrošnju električne energije, bolju preglednost namirnica u zamrzivaču i više slobodnog vremena jer neće biti potrebno ručno odleđivanje zamrzivača.

Ispravno zamrzavanje hrane je jednostavno, evo kako!

1. Zamrznite svježe voće i povrće kad je ono najzrelije.

Na taj ćete način očuvati njihove vitamine i minerale, okus, boju i izgled, a katkad će ono biti i zdravije od svježe hrane koja gubi svoju svježinu, okus, vitamine i minerale dok stoji sa strane.

2. Nepraktično? Odsada prijeko potrebno.

Hranu i gotova jela trebalo bi zamrzavati u porcijama za jedan obrok. Na taj će vam način hrana koju želite biti dostupna cijele godine, a zdrav obrok pripremit ćete brzo i jednostavno.

3. Uredno organizirano i posloženo.

Izbjegavajte dobro poznate frustracije koje uzrokuje led u ladicama zamrzivača dok ih pretražujete, a ruke vam se smrzavaju. Hrana bi trebala biti pravilno pakirana, uredno označena i stavljena u ladicu zamrzivača. Na taj ćete način uvijek znati gdje se nalazi i koliko je dugo u zamrzivaču.

4. Sačuvajte energiju koju ulažete u mukotrpno otapanje leda i čišćenje zamrzivača.

Radije uložite novac u novi model, na primjer, kombinirani hladnjak-zamrzivač Gorenje s NoFrost tehnologijom koja se temelji na učinkovitom strujanju hladnog zraka kako bi se uklonila vlaga iz zamrzivača. Na taj se način sprečava nakupljanje leda na unutarnjim stranicama zamrzivača i hrani. Čišćenje zamrzivača više neće biti potrebno.

5. Zamrznuta hrana, veća ušteda!

Zamrznuta hrana zadržava svoj oblik, izgled, okus, vitamine i minerale, ali i štedi vaš novac. Ušteda je dvostruka. Prvo, možete uštedjeti novac koji biste potrošili na svježe namirnice (čak i izvan sezone), zatim možete uštedjeti i na električnoj energiji jer su novi kombinirani hladnjaci-zamrzivači s NoFrost tehnologijom učinkovitiji, brže zamrzavaju hranu i troše puno manje energije od ostalih modela.

Zdrava i kvalitetna hrana vodi prema zdravom tijelu. Zahvaljujući ovoj generaciji hladnjaka Gorenje, izvrsna zdrava svježa hrana može uvijek biti pri ruci. Inteligentni sustavi hlađenja odgovorni su za vaše dobro i vaš obiteljski proračun. Stvaranjem prvorazrednih uvjeta pohranjivanja i održavanjem hrane na dugi rok, oni smanjuju na minimum količinu hrane koju ćete baciti.

Odgovorni prema hrani

Savjeti za ispravno pohranjivanje i smanjivanje količine hrane koja će biti bačena:

  1. Planirajte svoju kupovinu. Upotrijebite popis.
  2. Provjerite rok uporabe prema datumima na hrani i planirajte prema tome svoja jela.
  3. Uzmite u obzir svoj ograničeni budžet. Nastojte što češće izabrati hranu koju vole svi u vašoj obitelji.
  4. Uvjerite se da je hrana pohranjena pravilno kako bi ostala svježa i dulje upotrebljiva. Izaberite model hladnjaka sa svojstvima koja to omogućavaju. Kada se radi o vašoj hrani, postrožite svoje standarde.
  5. Kada donesete hranu s duljim rokom trajanja, smjestite ju u stražnjem dijelu hladnjaka, iza proizvoda koji su već neko vrijeme u hladnjaku i koji su bliže kraju svojega roka trajanja. Tako takve namirnice neće ležati zaboravljene straga u hladnjaku.
  6. Upotrijebite sve što ste kupili ili ubrali u vrtu ili voćnjaku. Upotrijebite preostalo povrće od kojega ćete pripremiti ukusno varivo; upotrijebite preostalo voće od kojega ćete pripremiti osvježavajući kompot ili frape.
  7. Napravite manja serviranja.
  8. Pohranite hranu u skladu s uputama na ambalaži.
  9. Zamrznite hranu.
  10. Čim započne vrijeme berbe, počnite jesti hranu iz vrta i voćnjaka.

* U Europskoj Uniji prosječna količina bačene hrane je 179 kilograma po prosječnom domaćinstvu i godini. Najčešće bačene stavke uključuju povrće, voće, mliječne proizvode i delikatese. (Izvor: Izvještaj Europske Komisije,rujan 2011.)

Vrijeme je da osvježite svoj duh, tijelo i kuhinju bez nepotrebnog leda. Kombinirani hladnjaci-zamrzivači Gorenje i njihova NoFrost tehnologija, moderan izgled i mnoge praktične funkcije donose novi val svježine.

Gorenje daruje! U razdoblju od 08.06. – 20.07. kupite jedan od odabranih modela Gorenje NoFrost hladnjaka, prijavite svoj račun i na kućnu adresu dobivate vrijedan poklon – multipraktik ili rezalicu! Požurite na www.gorenje.hr za više informacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. travanj 2024 04:30