Provjerite grane!

Temeljito provjerite svoje božićno drvce! Ako uočite masu poput ove napravite sljedeće

 Facebook @Daniel Reed
Ako ste se ove godine odlučili za pravo drvce umjesto lažnog, svakako pogledajte sve grane prije nego što ga unesete u kuću

Njihovo zadržavanje na stablu moglo bi dovesti do najezde insekata.

Ove grudice ‘veličine oraha‘ sadrže tisuće jajašaca kukaca, a neke su pune jaja bogomoljke, koja bi se mogla izleći u vašem domu.

Nakon što je pronašao dvije nakupine pričvršćene za svoje stablo, čovjek je na Facebooku poručio drugima da budu oprezni i brzo djeluju ako naiđu na njih.

image
ROBERT HERHOLD/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

"Ako slučajno vidite masu veličine ili oblika oraha na vašem božićnom drvcu, nemojte se uzrujavati, odrežite granu i stavite je u svoj vrt. Vjerojatno sadrži 100-njak jaja bogomoljki", napisao je Daniel Reed. "Pronašli smo dvije mase na našem stablu ove godine. Ne unosite ih unutra, izleći će se i umrijeti od gladi!"

image
DMF87/GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO

Objava je podijeljena tisuće puta, a mnogi su potvrdili da su i sami pronašli istu gomilu na svojim stablima.

"To mi se dogodilo prije nekoliko godina, bilo je ludo, otišao sam u posjet obitelji, a kada sam se vratio dočekala me hrpa malih buba kojih je bilo posvuda, saznao sam da su bogomoljke", stoji u jednom komentaru.

A drugi je dodao: "Mislim da imam PTSP otkad nam se to dogodilo."

Stručnjaci su upozorili da bilo kakve visoke temperature u našim domovima mogu učiniti da se jaja puno brže izlegu, što rezultira invazijom stotina insekata u vrijeme Božića.

Da biste bili sigurni, trebate temeljito pregledati svaku granu vašeg pravog drvca prije nego što ga postavite u svoj dom i okitite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 19:27