KAKAV IZUM

Napravio hranilicu za ptice koja prihvaća čepove boca kao plaćanje i ptice su to shvatile

 YouTube
Forsberg je uspio pametno istrenirati ptice da recikliraju male metalne predmete dok im je odvratio pažnju od svojih vanjskih lampi

Svrake, baš kao i njihovi srodnici vrane i šojke, imaju reputaciju da kradu sjajne predmete. Briljantni stručnjak za robotiku iskoristio je to i stvorio posebnu hranilicu za ptice kako bi dobro iskoristio ponašanje ptica. U zamjenu za kuglicu, ptice moraju uzeti čep boce i baciti ga u predviđenu rupu. Dakle, to je u biti automat za prodaju koji prihvaća čepove boca kao plaćanje za grickalice.

image
YouTube

Hans Forsberg radi s industrijskom primjenom umjetne inteligencije. Ideja o hranilici za ptice s čepom za boce pala mu je na pamet kada je primijetio par svraka koje su upravo odlučile živjeti u njegovom dvorištu. Često ih uhvati kako pokušavaju obijati bravu na njegovim vanjskim svjetiljkama kako bi ukrali užarene svijeće u njima. Forsberg je mislio da bi, ako su svrake dovoljno pametne da obiju bravu, mogle obijati nešto drugo. I tako mu je pala na pamet ideja da ih trenira da skupljaju čepove boca u zamjenu za hranu.

Projekt hranilice za ptice oslanjao se na mehanički dizajn, elektroniku, softver i tehnologiju 3D ispisa. Drugim riječima, ambiciozni projekt nije bio lak podvig. Nadalje, nije bilo drugih sličnih uređaja koje može potražiti na internetu. Stoga je morao osmisliti svoj originalni plan i dizajn za svoj jedinstveni izum. Trebalo mu je nekoliko godina da dovrši projekt. Ali sav trud i vrijeme koje je potrošio na uređaj isplatilo se.

Snimka kamere dokazuje da je projekt hranilice za ptice s čepom bio uspješan. Nakon što svraka ispusti čep boce u predviđenu rupu, stroj trenutno ispušta poslasticu za ptice u posudu gdje je ptica može lako uzeti. I to je kao da ste pogodili dvije muhe jednim udarcem. Forsberg je uspio pametno istrenirati ptice da recikliraju sićušne metalne predmete dok im je odvratio pažnju od svojih vanjskih lampi.

Forsberg daje detaljno objašnjenje o ovom projektu na Hacksteru gdje je također uključio sve hardverske komponente koje možete kupiti izravno na stranici. Također je uključio pojedinosti o fizičkim dijelovima uključujući dozator hrane, dijelove vibro hranilice i vibrirajući zamašnjak motora koji možete 3D ispisati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 13:53