BUDITE POSEBNI

Najljepše crno cvijeće koje jednostavno morate imati u svome domu ili vrtu

 /SHUTTERSTOCK
Pronašli smo biljke koje daju neke od najupečatljivijih crnih cvjetova koje možete vrlo jednostavno uzgojiti

Crno se cvijeće rijetko pojavljuje u prirodi, ali kad se i to dogodi obično odvuče pozornost od svega drugog. Ako dobro pogledate, vidjet ćete da crno cvijeće ipak nije crno, nego da su njihove latice zapravo vrlo tamne nijanse crvene ili ljubičaste. Ipak, ovo cvijeće elegantnih nijansi pretvorit će svaki buket u glavnu zvijezdu. Ako ih ipak odlučite posaditi u vrtu možete biti sigurni da ćete to vašem prostoru dodati jednu dubinu, intrigu i tajnovitost. Pronašli smo biljke koje daju neke od najupečatljivijih crnih cvjetova koje možete vrlo jednostavno uzgojiti. Većina ovih sorti zimi je otporna pa će se vraćati svake godine. Njihovo cvjetanje može trajati do dva tjedna u vazi.

Crna Dalija

Ovaj cvijet je omiljen u cvjećarnama tijekom jesenskih mjeseci u sezonskim aranžmanima. Njezini tamni cvjetovi ističu je od drugih kada počne cvjetati krajem ljeta ili u jesen.

Crni tulipan

Tulipan je jednostavna lukovica za uzgoj, nazivan još "Kraljica noći" idealan je kao dramatičan dodatak bilo kojem prostoru. Krajem proljeća njegovi baršunasti cvjetovi duboke nijanse izgledaju posebno privlačno u kombinaciji s bijelim ili žutim cvjetovima.

Uresnica

Iako je ovo ljetno cvijeće izbliza kestenjasto, iz daljine djeluje gotovo crno. Ova trajnica posebno dobro uspijeva u posudama, ali također se može dobro ukopiti uz veće cvjetove poput dalija ili ljiljana u vrtu. Osim toga, još zvani "čokoladni kozmos" daje miris sličan kolaču i dodaje finu teksturu cvjetnim aranžmanima.

Šišmišev cvijet

Izvorno raste u tropskim područjima Azije, cvijeće crnog šišmiša može preživjeti i na otvorenom u suptropskoj klimi. U hladnijim krajevima premjestite ih zimi u zatvorene prostore, gdje čine prave intrigantne sobne biljke. Cvjetovi poput šišmiša obično se pojavljuju ljeti ili u jesen.

Alcea

Ova vrsta izgleda zapanjujuće u bilo kojem interijeru. Cvate na visokim, čvrstim stabljikama sredinom ili u kasno ljeta, a veliki cvjetovi privlače sve vrste oprašivača.

Crni kukurijek

Ova će trajnica vašem vrtu dati tajnoviti štih jer počinje cvjetati krajem zime. Tamnoljubičasta nijansa cvijeta i žuto središte čine i zanimljive dodatke cvjetnim aranžmanima.

Crna ruža

Radi se o sitnoj hibridnoj ruži koja cvjeta od proljeća do jeseni. Njezine baršunaste bordo latice potamne kako stare pa ponekad izgleda u potpunosti crno. Duge, čvrste stabljike u vazi traju i do dva tjedna.

Crni ljiljan

Veliki hibridni ljiljani duboke ljubičaste boje i satinirane teksture uljepšavaju svaku vazu ili vrt. Svaka stabljika daje nekoliko pupova koji se otvaraju od početka do sredine ljeta. Cvjetovi okrenuti prema gore vrhunski se uklapaju u velike aranžmane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 18:36