VODIČ ZA GURMANE

Vikend iskoristite za piknik, izlet izvan grada i kušanje sjajnih vina, imamo 5 dobrih ideja

 Vinarija Štampar Facebook/
Od festivala do dobre hrane u prirodi, imamo 5 ideja za najbolji vikend provod

Bez ozbira na to ostajete li ovog vikenda u gradu ili planirate kakav dobar izlet, za vas imamo pet dobrih prijedloga za najbolji provod s ekipom. Zagrebačku publiku očekuje omiljeni festival posvećen rose vinima, street food festival, fantastično vinsko druženje i piknik u zelenoj oazi, dok za one spremne uputiti se izvan grada imamo stvarno dobru ideju - izlet u Međimurje i uživanje u sjajnim vinima te zalogajima chefa Marka Palfija.

ZA LJUBITELJE DOBRIH VINA

BIKICKI U VINTESI

Vintesa sve intenzivnije radi na prikupljanju članova zajednice koji uživaju u vinu i vole isprobavati nove stvari na vinskom tržištu. U posljednje dvije-tri godine tako organiziraju simpatična vinska druženja na koja se dolazi nakon odrađene tjedne nabavke na placu. Na ležernom druženju uz dobro vino u haustoru koji vinoteku spaja s kultnim restoranima Mali bar i Karijola ove subote, 21. svibnja, tako će okupljeni moći isprobati vina Bikicki, a s obzirom na to da će događaju prisustvovati i sam Đorđe Bikicki, okupljeni će imati prilike postaviti pitanje vinaru i odličnom DJ-u.

Više informacija o samom događaju i nekoliko dobrih preporuka potražite ovdje.

image
Bikicki Facebook Page/

PINK DAY

Pink day, festival posvećen rose vinima, ove se godine po prvi put održava tijekom čak dva dana, u subotu 21. i nedjelju 22. svibnja. Poseban je i po tome što se unutar samog festivala održava još jedan, posvećen ekstra djevičanskom maslinovom ulju, pod nazivom "Green in Pink by Römerquelle". Također, jedna od novosti je i da se ovogodišnje izdanje festivala održava u zagrebačkoj Laubi, a organizatori su, uz izlagače rose vina i maslinovih ulja, najavili i "Pink Mixology", dio festivala na kojem će posjetitelji moći kušati ružičaste ginove, tonik i koktele. Dobro je spomenuti i after party koji će se održati ispred same Laube nakon završetka izlagačkog dijela prvog dana festivala, u subotu od 19 sati.

Program i sve detalje možete potražiti ovdje.

image
Rene Karaman/

image
Deposit Photos/

IZLET U MEĐIMURJE

JELA MARKA PALFIJA S POGLEDOM NA MEĐIMURSKE VINOGRADE I ČAŠU DOBROG VINA

Ako ste pak raspoloženi za vikend izlet, razmislite o odlasku u Međimurje. Naime, na Mađerkinom bregu s kojeg puca prekrasan pogled na međimurske vinograde ovog vikenda za okupljene će svoje slasne zalogaje pripremati chef Marko Palfi. U sklopu manifestacije Otvoreni podrumi i u suradnji s vinarijom Štampar, Palfi će pripremati burgere u mesnoj i vege varijanti, vratinu s roštilja, pohanog piceka i međimurske mazalice. Pobrojani zalogaji osmišljeni su tako da se dobro slažu uz pjenušac i Štamparova bijela, suha vina. Zvuči kao više nego dobra prilika za cjelodnevni izlet u Međimurje.

Detalje potražite na Facebook stranici vinarije Štampar.

image
Vinarija Štampar Facebook/
image
Vinarija Štampar Facebook/
image
Vinarija Štampar Facebook/

ZELENA OAZA I PIKNIK USRED GRADA

STAROPRAMEN PIKNIK U ROUGEMARINU

Jedno od zagrebačkih hit mjesta ovog proljeća svakako je i dvorište poznatog restorana gdje je nedavno počeo Staropramen Piknik. U zelenilu ispred RougeMarina posjetitelji, naime, odnedavno mogu uživati u jelima s potpisom Marina Medaka, kao što su sicilijanska pizza, burgeri, vučena pašticada, falafel i prženi inćuni. Staropramen Piknik u dvorištu RougeMarina dobra je opcija za afterwork druženje, ali i okupljanje ekipe vikendom uz pivo i slasne zalogaje. Dobro je napomenuti i kako četvrtkom, petkom i subotom na piknik pozornici nastupaju mladi glazbenici, a ostale dane jednostavno se možete zavaliti na dekicu i uživati u zelenilu dovoljno udaljenom od gradske vreve.

Na Staropramen piknik možete svratiti do 25. svibnja, a sve detalje potražite ovdje.

image
Staropramen Piknik Facebook/
image
Staropramen Piknik/

STREET FOOD ZALOGAJI

BEATS&BITES

Ovog četvrtka na adresi skrivenoj od pogleda počeo je i proljetni street food festival koji spaja dobre zalogaje i glazbu – Beats&Bites. Desetodnevno izdanje festivala, naime, održava se na Krešićevim livadama, na platou iznad Ljetnog Kina Tuškanac do kojeg vodi osvijetljena šumska šetnjica. Od kućica s hranom na Beats&Bites posjetitelji mogu birati između wokova, burgera i krilca, hot dogova, nuggetsa, spring rolica i ćevapa. Samo neki od izlagača su Wok by Matija, Shank, Cargo Food&Drink bar te Burger Bit, Tipsy i Mangosta bar.

Osim u hrani i piću, ovdje možete uživati i u tematskim muzičkim večerima, nastupima zagrebačkih DJ-eva, beer pongu i bela turniru, okušati se u pub kvizovima i stolnom tenisu ili nogometu. Radno vrijeme festivala je od 16 do 23 sata preko tjedna, vikendom do ponoći, a subotom od 13 sati. Ulaz na festival je besplatan.

Detalje potražite na Facebook stranici Beats&Bites.

image
Beats&bites/
image
Beats&bites/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:43