BOŽIĆ DOLAZI

Prvi božićni popis želja za gurmane, šmekere ili ljude koji jednostavno vole uživati u hrani

 Instagram/privatna Arhiva/
Supermarkete smo ovih blagdana zamijenili malim domaćih proizvođačima i sastavili popis najboljih poklon paketa

Ove godine najdraže smo odlučili razveseliti pomno izrađenim proizvodima malih domaćih proizvođača. Supermarkete i shopping centre tako smo zamijenili web shopovima i sastavili popis poklona među kojima će, sigurni smo, svatko pronaći svog favorita. Od slatkih zalogaja, preko toplih i hladnih napitaka pa sve do poklon paketa u kojima se uživa kroz cijelu godinu, skupili smo ih na jedno mjesto i donosimo vam popis ideja za gurmane, šmekere i sve one koji jednostavno vole uživati u hrani s kojim ne možete pogriješiti.

ZA ONE KOJI OBOŽAVAJU SLATKO

Kroštulin panettone

Malo tko u blagdansko vrijeme ne voli uživati u dobrom kolaču, a klasiku kao što je panettone posebno je teško odoljeti. Srećom, ekipa iz Kroštule i ove je godine zasukala rukave i napravila najbolje primjerke u gradu. Kupiti ih možete putem dostavnog servisa Wolt ili naručiti putem njihovog web shopa po cijeni od 160 kuna. Velika novost ove godine je i da panettone možete platiti kriptovalutama.

image
Better Bread By Kroštula Facebook/

Domaći džemovi

Kad smo već kod slatkiša, dobro je spomenuti i kako je jedan od naših omiljenih malih proizvođača džemova nedavno predstavio dva nova okusa, idealna za blagdanske slastice ili darivanje. Riječ je o brendu Zest&Co. o kojem smo u nekoliko navrata već pisali, a koji sada u ponudi, osim borovnice i whiskeyja, limete i manga te maline, ima i okuse višnja a la Griotte te jagodu s komadićima voća. Džemove možete kupiti u splitskom Handmade by Biberon te zagrebačkim Korica pekarnicama.

Slatki paket iz Trinityja

Čokoladni keksi, medenjaci, truffles, praline, čokoladni gauteux de voyage (sočni francuski kolač), financijer od lješnjaka, ušećereni bademi, pate de fruit (nalik voćnom želeu) i slani karamel sastojci su vjerojatno najslađeg božićnog paketa ove sezone. Naručiti ga možete u zaprešićkoj slastičarnici Trinity, a sve navedeno koštat će vas 190 kuna. Svakako požurite, načuli smo da narudžbe primaju samo do 20.prosinca.

image
@trinity.sweets Instagram/

ZA DEŽURNE KUHARE

Adorable začini

Savršen poklon paket za dežurne kuhare u društvu mogao bi biti onaj brenda Adorable u suradnji s Knots and Rainbows. Kako su napisali na Instagramu, u njihovom se paketu nalaze začini i aromatizirana sol, a dolaze u kombinaciji s ručno rađenim ukrasima za bor. Ponuda je ograničena pa svakako požurite na Instagram profil Adorable kako biste saznali detalje.

Brist maslinovo ulje

Osim začina, one koji veliku pažnju posvećuju kuhanju zasigurno će razveseliti i dobro maslinovo ulje. Pretražili smo zato web shopove i pronašli sjajan poklon paket s čak tri bočice Brist maslinova ulja po cijeni od 185 kuna. Kako je riječ o vrhunskom domaćem proizvodu, cijena je prilično pristupačna, a okusom i pakiranjem, vjerujemo, oduševit će svakog gurmana.

Novosti iz Milk bara

Kada ste prikupili začine i dobro maslinovo ulje, preostaje vam još samo još nabava kakvog dobrog sira i grickalica. Kako biste na najljepši način usrećili još jednog foodieja u ekipi, razmislite o poklon paketima koje je pripremio Mario Krog iz Milk bara. Putem platforme Jedi.hr, naime, naručiti možete poklon paket koji sadrži kilogram mix sireva Milk bara (paprika, običan, dimljeni, vlasac), zatim spicy nut Gešenk te bučino ulje OPG-a Cesarec (220 kuna), a tu je i posebna xmas bar granola Granolarame i Milk bara sa zobi, bademima, lješnjacima, indijskim oraščićima, medom, cimetom, sezamom, soli, grožđicama, Fru Chef fruups sušenim jabukama i ekspandiranom čokoladnom kvinojom. Uz granolu dolazi i tekući LIMITED EDITION xmas jogurt, a cijena paketa je 50 kuna.

image
@milk.bar Instagram/

ZA ONE KOJI VOLE LJUTO

Ekipu koja voli ljuto ove biste godine posebno mogli razveseliti jednim od poklon paketa naših omiljenih majstora za umake - Volim ljuto. Na njihovoj web stranici možete pronaći velik broj kombinacija, a između ostalog, tu je njihov Hot Lab set o kojem smo već pisati te poseban blagdanski paket Umijeće ljutine u kojem se nalazi čak devet njihovih umaka. Kupiti ga možete po cijeni od 144 kuna.

Osim toga, Volim ljuto je u suradnji s nekoliko drugih malih brendova osmislio i veselu blagdansku kutiju u kojoj se, između ostalog, nalazi i Taman tamna čokolada te Miscotti Noughty or Nice keksi. Cijena paketa je 199 kuna, može se naručiti putem službene Spicy Days stranice ili je nakon 8. prosinca možete preuzeti u Spicy Days trgovini.

ZA ONE KOJI VOLE KAVU

Ako na listi prijatelja koje ove godine želite darovati imate i one koji dan ne mogu zamisliti bez barem dvije šalice kave, dobra opcija bit će poklon paket kakve su ove godine pripremili u zagrebačkoj Quahwi. Na njihovom web shopu, naime, možete pronaći pakete u kojima se nalaze tri pakiranja odabrane kave od 100 grama po cijeni od 78,25, odnosno 86,25 kuna. Osim toga, tu su i zasebna pakiranja kave, a naručiti možete i paket uz koji se dobije mlinac za kavu po cijeni od 390 kuna. Više informacija potražite na Instagram profilu ili web shopu Quahwa.

ZA UVIJEK ŽEDNE

Raspametite pivopije

Najveće pivopije, vjerujemo, nećete razočarati ako im ispod božićnog drvca ostavite paket piva iz jedne od omiljenih domaćih craft pivovara. Paket Primarius pivovare sadrži četiri različita stilova piva i dobar je odabir za one izbirljive, ali i one koji tek ulaze u svijet craft piva. Kupiti ih možete na čak nekoliko adresa, a sve detalje potražite na Facebook stranici i Instagram profilu Primarius pivovare.

Za gin majstore

Za one koji prije svega, čak i u blagdansko doba, najradije biraju kombinaciju gina i tonika, ekipe iz kofera. pobrinula se i ove godine. Osmislili su tako maštovite poklon pakete sa začinima, ginom, ali i Apolitico vinima koja dolaze u kombinaciji s Taman čokoladama i koštat će vas između 170 i 220 kuna. Naravno, tu su i popularne kuglice sa začinima za gin&tonic ili kuhano vino za koje ćete morati izdvojiti 45 kuna.

Spremni za uživanje!

Gotovane koji se ne vole previše mučiti s kombiniranjem sastojaka kako bi uživali u dobrom blagdanskom napitku mogao bi pak razveseliti paket koji su ove godine pripremili u Rougemarinu. U paketu dolazi šest pravih, provjereno dobrih božićnih napitaka među kojima se, između ostalog, nalazi i aromatično kuhano vino, upakirani su u praktične staklenke, a prije konzumacije dovoljno ih je samo lagano zagrijati. Xmass paket koštat će vas svega 100 kuna.

image
Privatna arhiva
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:40