GDJE KUPITI KEKSE?

Od keksa do makovnjače, na ovih 9 adresa možete naručiti slatke blagdanske pakete

Keksi, tart, torta, makovnjača ili panettone, ovo su slastičarnice s bogatom blagdanskom ponudom

Pretražili smo ponudu popularnih zagrebačkih slastičarnica i izdvojili svoje favorite. Na našem popisu pronaći ćete adrese na kojima možete naručiti svoj paket omiljenih blagdanskih keksa, ali i one koje nude sočne makovnjače, torte i popularni panettone. Potražite ih u nastavku.

NAJLJEPŠA SLATKA BLAGDANSKA KUTIJA

Ekipa iz slastičarnice Meet Mia, iza koje stoji Mia Salman, svake nas godine iznova osvoji svojim blagdanskim paketima, a ove su, čini se, otišli još jedan korak dalje. Ovog puta, naime, njihovi provjereno dobri prhki keksi dolaze upakirani u posebno dizajniranu kutiju i mogu biti itekako lijep poklon za najveće ljubitelje slastica u vašoj ekipi. Birati možete između dva tipa kutije, od kojih ćete za jednu, u kojoj se nalaze cvjetići s pekmezom, linzeri s malinom, narančini cvjetići, londoneri, cimet čovječuljci, husari i zvjezdice s orasima, izdvojiti 200 kuna za kilogram, i drugu, u kojoj se nalaze polumjeseci s karamelom, badem prutići, kokos kuglice, mađarica, lješnjak, medena i bijela pita, zatim išleri, lješnjak keksići, pistacija keksići, žarbo kocke te Meet Mia keksi, koja će vas koštati 210 kuna po kilogramu. Osim keksa, u Meet Mia slastičarnici rade i divne blagdanske torte. Sve detalje možete pronaći u naglascima na Instagram profilu slastičarnice Meet Mia.

ODLIČNI KEKSI I TART IZ GIBANICE

Filip Matok iz Gibanice ove godine također nudi blagdanske kutije sa slasticama, i to u dvije varijante. Naručiti možete kutiju s miksom slastica koja uključuje raspucance, dunavske valove, kolač lješnjak vanilija, mađaricu, medenu pitu, šape s orasima, linzere s marmeladom, kekse od maka s malinom, Sacher kocke i breskvice koja će vas koštati 120 kuna za kilogram. Tu je i kutija s keksima u kojoj se nalaze Gibanica keksi, zatim keksi s lješnjakom i čokoladom, linzeri, šape i raspucanci i koja će vas koštati 180 kuna za kilogram, a naručiti možete i božićnu tart tortu koju Filip sa svojim timom radi od prhkog tijesta, biskvita od oraha i badema, džema od malina i moussea od cimeta i cijena koje je 160 kuna. Gibanica tarteve isprobali smo u nekoliko navrata i nikada nas nisu razočarali pa vjerujemo da će ove godine svoje mjesto pronaći i na našem blagdanskom stolu.

Filip Matok svoju slastičarnicu Gibanica otvorio je u studenom prošle godine. Nakon godinu dana otvorio je i drugu slastičarnicu u Oroslavju a potom odlučio zatvoriti zagrebački lokal i posvetiti se suradnjama s drugim lokalima. Danas njegove slastice možete kušati u Basta pizzerijama ili kupiti u Špeceraju.

POKLON ZA LJUBITELJE SLATKOG IZ LE KOLAČA

Iako Le Kolač Roberta Hromalića još nije predstavio svoju ovogodišnju blagdansku ponudu, na njihovom web shopu još uvijek možete naručiti Cookies and Dip, odnosno kekse od vanilije, pistacije i lješnjaka od pola kilograma u kombinaciji sa 100 grama umaka od slane karamele. Ovaj paket koštat će vas 150 kuna, a s obzirom na to da dolazi u lijepoj kutiji, može biti i dobar poklon za najdraže, posebice ako su fanovi slastica poznatog hrvatskog slastičara.

MALI I VELIKI PAKETI U SLASTIČARNICI AMELIE

Popularna zagrebačka slastičarnica Amelie također je krenula s prodajom blagdanskih keksa. Njihovi dolaze u staklenkama i, kako kažu iz Amelie, mogu biti odličan poklon za poslovne partnere ili samo nekog tko vam je jako drag. Osim u staklenkama, kekse nude i u jednostavnim manjim pakiranjima te većim kutijama, a samo neke od vrsta koje ponuda uključuje su kokos kuglice i keksi s marmeladom. Naručiti možete kutije od pola ili cijelog kilograma. Dobro je spomenuti i kako Amelie slastičarnica u Vlaškoj trenutno nudi i posebne adventske poslastice kao što su germknedle, vafli, rum punč i kuhano vino. Više informacija potražite na njihovom Instagram profilu.

GOTOVO TIJESTO, KEKSI, GRANOLA I ČOKOLADA

U slučaju da već niste čuli, odlične vijesti stižu i iz slastičarnica Torte i to. Oni, naime, nude gotovo tijesto za kekse koje možete kod kuće ispeći sami pa prevariti ekipu i, dok vas hvale, natuknuti da ste ih radili sami. Nitko ionako ne mora znati. Više detalja pročitajte ovdje.

Osim tijesta, u Torte i to nude i čokolade, granolu te blagdanske kekse kao što su zvjezdice, čokoladni kolačići, skeljenci i medenjaci. Sve ih možete isprobati na njihove tri zagrebačke adrese ili kupiti simpatično upakirane u staklenku i pokloniti dragim ljudima. Više informacija potražite ovdje.

PO SLASTICE NA KNEŽIJU + BRUNCH I KOKTEL

Narudžbe za blagdanske slastice otvorili su i u popularnoj slastičarnici na Knežiji. Jolie Petite u svojoj kutiji nudi kekse s čokoladom, zatim klasične kiflice od vanilije, raspucance i druge, a svratite li po svoj paket oko podneva, svakako sjednite i ovdje se počastite brunchom (BLT sendvič i bagel su uvijek dobra ideja) te njihovim zimskim koktelima.

ŠARENI PAKET IZ POZNATE SLASTIČARNICE

Po svoju kutiju blagdanskih keksa možete svratiti i u slastičarnicu Orijent. Uključuje 46 do 76 komada keksa, a samo neki od njih su išleri, orah štangice, cantuccini, zvjezdice s marelicama i badem trokutići. Osim toga, naručiti možete i makovnjaču i orahnjaču po cijeni od 100 kuna za kilogram, zatim kuglof koji će vas koštati 84 kune te Black velvet i gingerbread tortu od 150 kuna po pakiranju. Narudžbe primaju na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili se javiti možete porukom u inbox na Facebooku ili Instagramu i iskoristiti popust od 10 posto. Naravno, svoj slatki paket naručiti možete i direktno u slastičarnici Orijent, na adresi Maksimirska 34.

OMILJENA MAKOVNJAČA

Mekanu, sočnu i punu nadjeva makovnjaču možete kupiti i u poslovnicama Bread Cluba. Nude je zapakiranu i kao takvu možete je ponijeti čak i na obiteljski blagdanski ručak. Kad se već zateknete u jednoj od njihovih poslovnica, nemojte preskočiti niti njihov sočan muffin s bučom i kremom od bučinih sjemenki koji također može biti dobar dodatak vašem blagdanskom stolu.

Dodali bismo i da se, u slučaju da makovnjaču ipak volite raditi sami kod kuće, poslužiti možete provjereno dobrim receptom ekipe iz Bread Cluba koji su nam svojevremeno ustupili.

image
Ivana Nobilo/Cropix

MOŽE PANETTONE?

Kroštulin panettone veliki je hit iz godine u godinu pa stoga i ne čudi činjenica da su fanovi i ovogodišnje izdanje dočekali s velikim nestrpljenjem. Trenutno nude panettone s kandiranim voćem, s čokoladom, s mandarinom i bijelom čokoladom te panettone s pistacijom i višnjama. Svaki primjerak ručno je rađen i može se rezati na 15-ak poštenih, zasitnih šnita. Cijena Kroštulinog panettonea je 190 kuna, a kupiti ga možete na web shopu ili na nekoliko lokacija diljem zemlje. Pronaći ih možete ovdje.

image
Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:25