SLATKA TURNEJA

Od Istre do Dubrovnika, izdvojili smo više od 10 slastičarnica koje ovog ljeta vrijedi posjetiti

 Giphy
Od vrha Istre pa sve do Dubrovnika, izdvojili smo adrese na kojima možete probati tradicionalne, rustikalne, moderne i druge slastice

Ako ste osoba koja ne može bez slatkog, a ima nas takvih mnogo, a pritom vam je uzbudljivo neprestano isprobavati nešto novo, ovo se ljeto uputite se na turneju po slastičarnicama po obali. Pritom ne govorimo o mjestima na kojima sladoledi dolaze iz praška i svi su kolači preslatki, nego o adresama na kojima se možete počastiti finim tradicionalnim, ali i modernim slasticama.

VILLA SOŠI

Umag

Adresa: Kroz vrtove 2

Društvene mreže: Facebook, Instagram

Svi ljubitelji tradicionalnih kolačića raspametit će se na prizor bezbroj vrsta koje sprema cijenjena slastičarka i internacionalna sutkinja Dragica Lukin u maloj umaškoj slastičarnici.

image
Marko Mišćevic/Cropix
image
Marko Mišćevic/Cropix

KAOKAKAO

Volosko

Adresa: Ul. Andrije Štangera 44

Društvene mreže: Facebook, Instagram

Mala slastičarnica u Voloskom nudi kolače u duhu francuskog slastičarstva, a osim monoporcija, na šarmantnoj terasi možete kušati i Valle Losca sladoled.

ART KAVANA

Zadar

Adresa: Ul. Bartola Kašića 1

Društvene mreže: Facebook, Instagram

Smještena podno zadarskih bedema i udaljena od gradske vreve Art Kavana je slastičarnica u kojoj nećete znati što biste prije kušali, a naša preporuka su svakako paška pita sa skutom.

image
Luka Gerlanc/Cropix

YUM PASTRY SHOP

Šibenik

Adresa: Ul. Božidara Petranovića 8

Društvene mreže: Facebook, Instagram

Simpatičan interijer i lijepi kolači ovu su šibensku slastičarnicu izdvojili od konkurencije, a u kolačima kombiniraju najfinije domaće namirnice.

image
Nikša Stipanićev/Cropix

OŠ KOLAČ

Split

Adresa: Ćirila i Metoda 4

Društvene mreže: Facebook, Instagram

Slastičarka Tea Mamut u svojom malom slatkom utočištu usred Splita već četiri godine nudi brojne deserte nadahnute francuskim slastičarstvom, kao i sladoled koji je relativno nedavno dodala u ponudu.

ZDRAWO SLASTICE

Split i Hvar

Adresa: Vukovarska ul. 207 (ST), Petrićevo šetalište 14 (Hvar)

Društvene mreže: Facebook, Instagram

Ako volite slastice, a pritom jedete vegansku prehranu, izbjegavate laktozu ili gluten, oduševit će vas izbor u Zdrawo slastičarnici za koju vrijedi potegnuti malo izvan centra Splita. Svi su kolači sirovi, a zanimljive kombinacije namirnica čine svaku slasticu doista posebnom. Nedavno su otvorili i podružnicu na otoku Hvaru.

image
Duje Klarić/Cropix

CUKARIN

Korčula

Adresa: Ul. Hrvatske Bratske Zajednice

Društvene mreže: Facebook

Jedna od nezaobilaznih adresa ako ljetujete na Korčuli svakako je i Cukarin. Popis slastica koje ovdje morate isprobati prilično je dugačak, no to i ne čudi s obzirom na zlatne ruke Smiljane Matijace, prepoznatljivog lica iz Cukarina. Ovdje ćete tako pronaći omiljene tradicionalne poslastice od badema, ali i njihove domaće cukarine i klašune. I to je samo početak!

image
Mario Kucera/
image
Mario Kucera/

I GEMELLI

Omiš

Adresa: Trg Svetog Mihovila 1

Društvene mreže: Facebook, Instagram

I Gemelli nalazi se u gradiću avanturista na ušću Cetine, a podiže ponudu slastica na potpuno novu razinu s lijepim prostorom i još ljepšim kolačima s kojima će obožavatelji macaronsa i francuskog slastičarstva doći na svoje.

CUKAR

Komiža (Vis)

Adresa: Ulica hrvatskih mučenika 8

Društvene mreže: Facebook, Instagram

Ako ste ljubitelji tradicije i oduvijek ste željeli probati prave otočke kolače, nezaobilazno mjesto je slastičarnica Cukar u pitoresknoj Komiži gdje možete kušati slastice od rogača, viške cvite, slastice od sušenih smokvi i slično.

image
Mario Kučera
image
Mario Kučera

PASTIĆERIJA MALA TRUBA

Dubrovnik

Adresa: Vukovarska ul. 22

Društvene mreže: Facebook, Instagram

U Maloj Trubi, osim što revno priprema kolače za velike svečanosti, Lucija Tomašić radi i razne ukusne tartove i kolače, dok će se ljubitelji slanog moći počastiti domaćim kruhom i brojnim brzim gablecima koje sprema njen muž Damir Šarić. Pripazite samo na radno vrijeme koje je isključivo radnim danom do 16 sati.

image
Tonci Plazibat/Cropix

GIANNI

Dubrovnik

Adresa: Ul. kneza Damjana Jude bb

Društvene mreže: Facebook, Instagram

U ovoj gelateriji i slastičarnici možete kušati kolače koji su kombinacija francuskog i rustikalnog stila uz malo dubrovačke tradicije, ali i brojne osvježavajuće okuse sladoleda domaće proizvodnje. Osim finog sladoleda, vlasnici imaju i zanimljivu obiteljsku povijest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 05:07