SHOPPING PATROLA

Hrskav izvana, mekan iznutra - domaći kruh iz keramičke ili gusane posude, a vi kupite najbolju

 Shutterstock
Pećnica će biti dovoljna kao izvor topline, a posuda koja daje sjajne rezultate može biti od gline ili lijevanog željeza

Pečenje kruha jedna je od najstarijih kulinarskih tradicija i bila je normalan dio svakodnevice puno prije no što su svaki gradski ugao zauzele pekare, a kuhinjske pultove aparati za pečenje kruha. I naravno, neke metode izrade tijesta za kruh zahtijevaju puno pažnje, truda i vremena kako bi rezultat bili prozračni i za probavu zdravi kruhovi s hrskavom koricom koja se čuje pri svakom zalogaju. No, to ne znači da je baš uvijek potrebno komplicirati, niti da se pripremu kruha treba doživljavati kao ambiciozni pothvat. I dok će obožavatelji gadgeta rado uložiti u električni pekač, svi mi ostali vjerojatno već imamo sve potrebno za pripremu friškog kruha za doručak. Pećnica će biti dovoljna kao izvor topline, a posuda koja daje sjajne rezultate i hrskavu koricu može biti od gline ili lijevanog željeza. Važno je da posuda dolazi s poklopcem kako bi se kruh zapravo ispekao pomoću pare koja izlazi iz samog tijesta prilikom pečenja, čime se sprječava njegovo isušivanje. Štoviše, površina tijesta zarezuje se upravo kako bi para lakše pobjegla iz kruha van. Najjednostavniji kruh je onaj koji ne treba mijesiti već se samo pomiješaju brašno, voda, kvasac, malo soli i šećera, kao i začini te drugi dodaci po želji kako biste dobili ljepljivo i neuredno tijesto. Sat vremena se tijesto treba dizati na toplom, a zatim se oblikuje u kuglu. Osnovnu posudu zagrije se u pećnici na 230°C i potom se u nju pomoću papira za pečenje ubaci tijesto, poklopi se i pusti da se peče pola sata. Nakon toga miče se poklopac i dovršava korica desetak minuta. Čas posla!

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Izbor posuda u kojima, osim raskošnih jela, možete ispeći i kruh nije mali, a sve ovisi za koliko ljudi spremate hranu i koji materijal preferirate. Svakako obratite pozornosti jer pojedini dućani trenutno nude velike popuste.

image

Tika - Keramika Mecena glinena posuda za pečenje

Tika

TIKA SHOP
Keramika Mecena glinena posuda za pečenje s poklopcem
Cijena: 319 kn

Glinena posuda s poklopcem namijenjena je pripremi hrane u pećnici i krušnoj peći. Ima zapremninu od sedam litara. Glazirana površina omogućava lakše čišćenje i održavanje. Posuda može u pećnicu, krušnu peć i perilicu posuđa. Ručni rad.

Dimenzije: 28 x 37 x 17 cm (s poklopcem)
Materijal: keramika
www.tika.hr

image

Lonci i poklopci - Lava okrugli Dutch oven

LONCI I POKLOPCI

LONCI I POKLOPCI
Lava okrugli Dutch oven
Cijena: 645 kn

Posuda od lijevanog željeza (gusa) namijenjena je korištenju u pećnici, krušnoj peći i na svim vrstama štednjaka, uključujući i indukciju. Gus dobro provodi i čuva toplinu te podnosi vrlo visoke temperature, s pripadajućim teškim poklopcem koji savršeno prianja. Ne smije se koristiti u mikrovalnoj pećnici.

Dimenzije: 21 x 28 x 11,5 cm
Materijal: lijevano željezo i emajl
www.lonciipoklopci.hr

image

Sol i papar - -Emile Henry posuda za pecenje

SOL I PAPAR

SOL I PAPAR
Emile Henry Cloche kalup za kruh
Cijena: 964 kn

Kalup s cloche poklopcem ima zapremninu od 4,5 litara, a podnosi temperature od -20 do 270°C. Sam poklopac je neglaziran i omogućuje stvaranje idealnih uvjeta za pečenje kruha pomoću pare. Pogodan za pripremu svih vrata kruha i peciva.

Dimenzije: 34 x 16,5 cm
Materijal: keramika
www.solipapar.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 07:37