SHOPPING PATROLA

Burgeri su zvijezde stola, ali i krumpirići igraju važnu ulogu, evo kako ih napraviti još bolje

  

 Shutterstock
Ako već pazimo da u našem burgeru završe samo najbolji sastojci, zašto ne bismo istu pozornost posvetili i hrskavom pomfritu?

Pisalo se mnogo o tome što čini savršeni burger, koji je pravi redoslijed sastojaka, kakvo pecivo mora biti i koliko mekano, treba li biti tostirano, dodatno premazano maslacem… Iako je burger uvijek zvijezda ručka i najviše mu se veselimo, koliko god on bio dobro pečen i složen, loše spremljen pomfrit koji ga najčešće prati i dalje može pokvariti cijeli doživljaj za stolom. Budimo realni, tko voli zagristi u gnjecav ili pak sirov krumpirić?

Naravno, svatko ima svoje kriterije kakvi krumpirići moraju biti, no ako već pazimo da u našem burgeru završe samo najbolji sastojci, zašto ne bismo istu pozornost posvetili i hrskavom pomfritu?

Kada nabavljate krumpire, neka budu oni s više škroba, bijele kore. Kada ogulite krumpire i počnete ih rezati za pomfrit, stavite ih u posudu s vodom u koju ste iscijedili malo limunova soka da krumpirići ne bi oksidirali. Pustite ih pola sata u hladnjaku u vodi, a zatim ih ocijedite i dobro posušite. Pržite li ih u ulju, topla preporuka jest da ih dva puta pržite, prvi put na nižim temperaturama kako bi se u sredini ispekli, a zatim kratko na višoj temperaturi kako bi vaši krumpirići dobili hrskavu koru. Svakako pripremite posudu prekrivenu papirnatim ručnicima da biste uklonili višak ulja s pomfrita, a između dva pečenja pustite barem 15 minuta da krumpirići "odmore". Čini li vam se to kao ipak malo previše ulja u igri za vaš ukus, možete se poslužiti pećnicom, ali i fritezom na vrući zrak. Svakako će pečenje vaših krumpirića dulje trajati (pri čemu vam i dalje treba neki oblik masnoće), ali svakako će vam kuhinja manje mirisati po ulju.

image
Shutterstock

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Među rezačima namirnica na tržištu se može pronaći više jednostavnih rješenja za mekane namirnice poput jaja, no za tvrđe voće i povrće kao što su krumpir, batat, mrkva, jabuka i slično bolje su rješenje čvršći i stabilniji rezači poput ovih koje smo izdvojili.

image

Vivre - rezač krumpira

Vivre

VIVRE

Luigi Ferrero rezač za krumpiriće Saffron
Cijena: 47,90 kn

Rezač za krumpiriće ima oštrice od nehrđajućeg čelika koje služe za izrezivanje voća i povrća, kao i plastično kućište. Rezač se može prati u perilici posuđa.

Dimenzije: 13 x 8,5 x 8,5 cm
Materijal: plastika, nehrđajući čelik
www.vivre.hr

image

XXXLesnina - rezač krumpira

XXXLesnina

XXXLESNINA

Gefu rezač za pomfrit
Cijena: 379 kn

Gefu rezač za izradu pomfrita izrađen od nehrđajućeg čelika služi za brzo i sigurno rezanje krumpira, ali je pogodan i za druge vrste voća i povrća. Rezač za pomfrit može se prati u perilici posuđa.

Dimenzije: 24,8 x 9,8 x 12,2 cm
Materijal: oplemenjeni nehrđajući čelik
www.xxxlesnina.hr

image

Oko stola - rezač krumpira

Oko stola

OKO STOLA

Kitchen Craft rezač za pomfrit
Cijena: 510 kn

Rezač za izradu pomfrita ili čipsa od krumpira s polugom. Rezač dolazi s dvije vrste oštrice od nehrđajućeg čelika - jedna ima 36, a druga 64 rupe za pomfrit. Ručno pranje.

Dimenzije: 26 x 12 cm
Materijal: nehrđajući čelik
www.okostola.com

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 02:39