SHOPPING PATROLA

Bez dobrog kalupa s odvojivim dnom zaboravite na fine kremšnite, čokoladnu tortu ili cheesecake

 Shutterstock
Neovisno volite li raditi fine kremšnite, peći impresivne kuglofe ili slagati klasičnu tortu od sira, ovo pomagalo dobro će vam doći

Svaki amaterski slastičar koji drži do sebe mora imati barem jedan kalup s odvojivim dnom jer kako će inače pripremiti kremaste kremšnite, prozračne kuglofe, kremaste čokoladne kreacije i slične poslastice? Svakako jedna od prednosti ovakvih kalupa lakše je odvajanje od samog kolača. Uklonite li stranice, puno ćete lakše rezati desert, što je osobito važno ako među ukućanima svi pomno paze hoće li tko dobiti za centimetar veću krišku. Ovakav će vam kalup pomoći održati mir u kući, bez dvojbe. No, čak i u ovakvim posudama dno je potrebno obložiti papirom za pečenje, a stranice premazati masnoćom i tankim slojem brašna kako se kolač ne bi zalijepio jer neprianjajući slojevi nisu savršeni, imaju i oni svoje bolje i lošije dane. Papir za pečenje koristan je i kako biste s lakoćom prebacili kompaktnije kolače s podloge na tanjur i tako izbjegli da nožem zarezujete dno kalupa te stružete premaz. Sam koncept ovakvog kalupa olakšava prenošenje kolača s jedne adrese na drugu, a kako biste spriječili da se, primjerice, kremšnite oštete u transportu, čuvat će ih stranice kalupa koji, kada dođete na destinaciju, jednostavno skinete neposredno prije posluživanja te se tako osigurate da će prezentacija vašeg kolača biti besprijekorna. Modelima s kopčom koja zatvara stranice kalupa najveći je neprijatelj vrijeme jer će se s učestalim korištenjem olabaviti jačina stezanja kopče. Planirate li doista često upotrebljavati kalup, uvijek se možete poslužiti onim čije se dno kroz sredinu kalupa može podići i izvaditi.

NA NAŠEM TRŽIŠTU

Amaterski slastičari na našem tržištu mogu pronaći lijep izbor kalupa za pečenje kolača, kuglofa te slanih i slatkih pita, a oni s odvojivim dnom posebno su praktični. Dostupni su u različitim oblicima i veličinama te u brojnim trgovinama diljem Hrvatske, kao i u virtualnim dućanima poput ovih u nastavku.

image

Emmezeta - Dr. Oetker kalup s odvojivim dnom

EMMEZETA

Kalup za kolače Dr. Oetker s odvojivim dnom
Cijena: 179,99 kn

Kalup Dr. Oetker odlično provodi toplinu, sadrži nepropusnu zaštitu te je otporan na temperature u pećnici do 230 °C. Unutrašnjost kalupa je premazana visokokvalitetnim neprianjajućim slojem koji olakšava ručno čišćenje.

Dimenzije: 28 x 18 x 7 cm
Materijal: legirani čelik

www.emmezeta.hr

image

Lonci i poklopci - De Buyer kalup s odvojivim dnom

LONCI I POKLOPCI

Okrugli kalup za pitu De Buyer s odvojivim dnom
Cijena: 215 kn

Kalup od čelika s ravnim rubom i neprianjajućim premazom postiže visoke temperature i širi toplinu te omogućava jednoliko pečenje quicheova, pita i sličnih kolača. Nije pogodan za mikrovalnu pećnicu niti perilicu posuđa te se ne smije ribati.

Dimenzije: promjer 32 cm
Materijal: obloženi čelik

www.lonciipoklopci.hr

image

Vivre posuda za kuglof

VIVRE

Cosy & Trendy posuda za pečenje s odvojivim rubovima i kalupom za kuglof Springform
Cijena: 226,90 kn

Okrugla posuda s odvojivim dnom ima dodatni kalup za kuglof s dekorativnim udubinama koje daju teksturu površini kolača. Posuda nije pogodna za korištenje u mikrovalnoj pećnici niti za pranje u perilici za posuđe.

Dimenzije: promjer 25,5 cm
Materijal: ugljični čelik, neprijanjajuća presvlaka

www.vivre.hr

Ako ste inspirirani za pripremu cheesecakea trebat ćete i recept. Mi ga uvijek radimo po Anitinom receptu, a svoj postupak objasnila je po koracima.

Anitin cheesecake

image
Neja Markicevic/Cropix/Cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 20:37