RiTam scene

U zagrebačkom restoranu ReUnion predstavljen novi meni, vratina od crne svinje se topi u ustima

Canopy by Hilton

U hotel Canopy by Hilton svratite na kavu, kolač, brzi zalogaj za dijeljenje uz čašu vina ili koktel

ReUnion restoran hotela Canopy by Hilton na Branimirovoj je zagrebačka gastro adresa na kojoj možete isprobati maštovita jela od svježih sezonskih namirnica. Danas je predstavljen novi sezonski meni na kojem se nalaze specijaliteti poput vratine crne svinje sa žara servirane uz zaseku, hrskavi mladi krumpir, kremu od paprike i salatu s mahunama ili pak grdobine s rostijem od krumpira na raguu od hobotnice i boba.

image

Privatna arhiva
image

Vrat crne svinje sa žara

Canopy By Hilton

Glavni chef Marinko Topalović pritom je istaknuo da se u ReUnionu trude u svakom jelu zastupati lokalnu gastronomiju pa se tako, primjerice, u rižotu od špinata i kozjeg sira (kojeg umjesto maslacem mantekiraju upravo pomoću spomenutog sira) kao poseban detalj nalazi hrskavac od tijesta za paprenjak, koji predstavlja hommage ovom dijelu kontinentalne Hrvatske.

image

Rižoto od špinata s kozjim sirom

Canopy By Hilton

Novost na jelovniku su i hrskava lepinja s chutnijem od pečenih rajčica i tofu sirom i pizzeta s junećim carpacciom, a zadržali su i posebno popularne tapase za koje kažu da su njihovim gostima najomiljeni zalogaj uz čašu vina ili koktele.

image

Tapasi - pohani Camembert, carpaccio hobotnice na krostinu, rolice punjene vučenom svinjetinom, domaći dimljeni sir u panceti

Canopy By Hilton

Desertna karta bogatija je za hrskavo-kremasti Mille-feuille sa slastičarskom kremom i kremom od pistacija te sezonskim bobičastim voćem. Drugi adut je i Mon cheri kolač s višnjama maraskama kuhanima u rakiji, s bazom od keksa s malinama i bijelom čokoladom. Raskošna čokoladna tortica je sjajna za dijeljenje jer je riječ o moćnom kolaču od čokoladnog biskvita punjenog mousseom od čokolade i karamelom na kojem se nalazi sloj ganacha od tamne čokolade. Kako ne bi bio pretežak, poslužuju ga na soku od agruma uz dodatak komadića limuna.

image

Kolač Mon Cheri s višnjama maraskama, rakijom i bijelom čokoladom

Canopy By Hilton
image
Privatna arhiva

I dalje su u ponudi Canopy Central Bara amarena i badem cold brew kave, lješnjak latte macchiato i popularna Dalgona. Uz signature Canopy koktele, od kojih posebno izdvajaju Bajadera Martini i Penkalu, craft piva i odličnu vinsku kartu, novi sezonski jelovnik ReUnion restorana sjajan je razlog da posjetite eklektični Canopy bar i uživate na urbanoj ljetnoj terasi uz barske zalogaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 18:06