DOBRA PREPORUKA

SOI Fusion Bar definitivno ne živi na staroj slavi i dalje je jedno od najzanimljivijih mjesta

 Privatna Arhiva/
Svjesni da tri godine nakon otvorenja imaju sve atraktivniju i ozbiljniju konkurenciju odlučili su malo osvježiti kartu.

Soi Fusion Bar je u jako dobro formi u što smo se još jednom uvjerili prošlog tjedna. Posjetili smo ih nebrojeno puta, vrlo je moguće da ondje jedemo bar jednom mjesečno. Kad se ne radi o klasičnom odlasku u restoran, uzmemo dostavu koja je isto odlična. Najveći plus Soi Fusion Bara je njihova konstanta u kvaliteti. Kad su otvorili prije tri godine doslovno su eksplodirali od rezervacija. U pandemiji kad velik broj objekata nije radio oni su pržili kao da se svijet nije stao na dvije godine. Prije gotovo godinu dana, iz Soi Fusion Bara je otišao Vid Nikolić koji je bio jedan od njegovih glavnih začetnika. Špekuliralo se kako bi Nikolićev odlazak mogao potopiti Soi ali tome nije tako. Soi je još uvijek jedno od najboljih i najzabavnijih mjesta u gradu ako ste raspoloženi za malo Azije u Zagrebu. Baš kao što dobro radi i Tori, Nikolićev novi restoran što je vrlo pozitivno i afirmativno da hrvatska gastronomska scena ima potencijala podržati kvalitetne formate. Svjesni da tri godine nakon otvorenja imaju sve atraktivniju i ozbiljniju konkurenciju odlučili su malo osvježiti kartu. Koliko nam je poznato, do otvorenja Torikaye, oni su jedini u gradu koji nude tri vrste ramena.

Tonkotsu ramen se priprema sa svinjskim temeljcem i glaziranim mesom (velika porcija 85, mala 70). Khao soi ramen se radi s vrlo sličnim temeljcem kao i tonkotsu, a glavna razlika se umjesto svinjetine koristi pileće meso uz dodatak kokosovog mlijeka, žute curry paste i prženih rižinih rezanaca (78 kuna). Beef noodle ramen prave s junećom koljenicom, đumbirom i hrpom začina, a porcija košta 86 kuna. Svi od reda su izvrsni, ali mi i ovaj put nismo odoljeli klasici, Tonkotsu ramenu koji običavamo jesti u restoranu ali smo ga ovaj put uzeli preko dostavnog servisa. Dobijete staklenu zdjelicu kipućeg temeljca koncentriranog i punog okusa koji prelijete preko bujnog šarenila namirnica. Ovo je dobar primjer kako ramen ipak može doći u dobrom stanju čak i ako ga naručite preko dostave.

image

Privatna arhiva

image

Privatna arhiva

Osim toga u samom restoranu smo kušali njihove gyoze koje su standardno jako dobre za tu kategoriju restorana. Lijepo zapržene s jedne strane, iznutra bogate punjenjem i mekog tijesta koje je pravi gušt toćati u umak. Porcija košta 48 kuna, ako ne naručite duplu što je često naš slučaj.

image
Privatna Arhiva/

Od glavnih jela naši favoriti su tuna poke i zeleni curry koji su također standarno dobri. Ovog puta smo se pak odlučili na pad thai s komadićima pilećeg zabatka, rižinih rezanaca, tofua, kineskog kupusa, jaja, kikirikija, češnjaka, mladog luka, tamarinda i ribljeg umaka. Okus je moćan, kao da ste Motörheadov album pojačali na najjače. Rižini rezanci koje ste nagrabili štapićima donose vam sudar cijelog spektra okusa od ljepljivog i pomalo zagasitog tofua, egzotičnog tamarinda i ribljeg umaka, kisele limete, masnog kikirikija, sočne piletine do pikantnog, a svježeg mladog luka. Porcija će zadovoljiti i one koji nisu stigli gablati na poslu, a košta 76 kuna.

image
Privatna Arhiva/

Što se tiče karte pića, naša preporuka je da isprobate neki od koktela ili se osvježite soda vodom s okusom naranče i cimeta ili limunske trave koje sami prave. Jako dobro! Jedan od zanimljivijih koktela gdje je vidljivo promišljanje o lokalnom je pak kombinacija bermeta, jagode, limunske trave i pjenušca Piena koji se pravi u svetojanskoj vinariji. Servis je opušten i ležeran kakav i priliči urbanom i neformalnom mjestu kakav je Soi Fusion Bar.

Hrana: 8/10

Ambijent: 8/10

Usluga: 8/10

Vrijednost za novac: 9/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:07