RUČAK U ROVINJU

Popularni rovinjski restoran dobro je posložen, ali manjkava izvedba ruši vizualni dojam

 Privatna Arhiva/
Konoba Kantinon je godinama bila jedno od rijetkih mjesta gdje ste za normalne novce mogli dobro jesti u centru Rovinja

Ugostiteljski objekt može se promatrati kao živi organizam pa je potpuno jasno da na svom putu prolazi bolje i lošije faze. Danas je Kantinon u vlasništvu hotelske grupacije Maistra. Nije trebalo mnogo vremena za odluku kako ćemo ručati upravo ondje.

Imaju zanimljivu selekciju hladnih predjela pa pomalo neodlučni što izabrati zamolili smo da nam naprave neku kombinaciju hladnih predjela za dvoje. Ubrzo je na stol stigao veliki keramički oval vizualno vrlo atraktivan s malo tuna tartara, salate od hobotnice, srdela na savor, ribarske pogače i na posebnom tanjuru prepečeni kruh s ukiseljenim lukom i mariniranim inćunima. Sve je bilo korektno, iako su neki elementi bili doista preslani poput tih mariniranih inćuna s lukom koje smo jedva savladali. Porcije hladnih predjela kreću se oko 50 kuna, a mi smo ovu selekciju platili 250 kuna.

image
Privatna Arhiva/

Kasnije smo uzeli pappardelle s janjetinom (135 kuna), koje je posebno nahvalio konobar kao jelo koje trebamo probati, i klasični rižoto s repovima škampa (170 kuna). Ipak, jela su vizualno ljepša, no što okusom opravdavaju dobar početni dojam. Rižot je imao nekoliko problema, bio je preslan do razine da ste imali osjećaj da jedete more, a sama izvedba glede teksture i kremoznosti doista ne opravdava cijenu od 170 kuna. Moguće da se dogodila neka pogreška u kuhinji baš za vrijeme našeg posjeta no u razgovoru s nekoliko drugih gostiju koji su također naručili rižoto tog vikenda imali su slične primjedbe.

image
Privatna Arhiva/

Pappardelle s janjetinom su ostavile pomalo bezličan dojam, bile su gotovo mliječnog okusa bez karaktera, okusa i mirisa. Karta jela je bogata pa je možda bolja opcija naručiti odrezak ili fritto misto ako niste toliko gladni.

image
Privatna Arhiva/

Iako vinska karta nije odveć ekstenzivna, svatko će pronaći nešto za sebe, a cijene vina na čaše nisu pretjerane i uglavnom možete pronaći nekoliko opcija između 20-30ak kuna.

Za desert smo kušali njihovu kremu od limuna i pitu od jabuka (50 kuna). Krema od limuna bila je izvrsna, doista smjela izvedba okusa, teksture i vizualnog dojma. Baš dobro! Pita od jabuke bila je prosječna, ali daleko od toga da opravdava cijenu od 50 kuna.

image
Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Što se tiče servisa, osoblje je bilo vrlo uslužno i ljubazno. Ipak, u trenutku kad se restoran počeo puniti, intervali čekanja na desert i račun produžili su se na više od pola sata. Takva situacija zapravo je odraz manjka radne snage što je evidentno velik problem, ne samo ovog pojedinačnog objekta, već hrvatske scene generalno. Kompetentan i profesionalan konobar, naprosto nije stigao namiriti sve goste koji su se u tom trenu našli u Kantinonu, ali se vrlo vješto nosio s prilično stresnom situacijom.

Analizirajući ambijent Kantinona, ovaj rovinjski restoran je vrlo ugodan. Ako sjedite na terasi, gledate u more i staru rovinjsku jezgru, a ako pak ručate ili večerate unutra imate pogled na otvorenu kuhinju što je zanimljivo. Konceptualno je Kantinon dobro posložen, ali za uspješniji dojam ipak bi trebali poraditi na izvedbi.

KONOBA KANTINON

Adresa: Obala Alda Rismonda 18, Rovinj

Hrana: 6/10

Usluga: 7/10

Ambijent: 8/10

Vrijednost za novac: 6/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:19