RECENZIJA RESTORANA

Ovaj zagrebački restoran dokaz je da slijepo praćenje trendova nije uvijek recept za uspjeh

 /Privatna Arhiva
Iako je otvorenje Food Divisiona predstavljalo osvježenje u tom dijelu grada, ponovni posjet ostavio nas je ravnodušnima

Otvaranje restorana Food Division nedaleko od Muzeja suvremene umjetnosti predstavljalo je dobro došlo osvježenje za sve Zagrepčane koji stanuju s druge strane Save, osobito jer su se na jelovniku nalazili specijaliteti iz različitih krajeva svijeta, s posebnim naglaskom na zemlje Azije.

Od početka do danas neke su se stvari ipak promijenile, a jelovnik su prilagodili aktualnim trendovima. Iako nije loše da i taj dio Zagreba ima mjesto na kojem možete pojesti dobre bao bunse, katsu piletinu ili ramen, zapravo si u Food Divisionu time nisu učinili uslugu jer se nalaze u istom cjenovnom rangu kao i neki od popularnijih restorana u centru, ali ne izvode sva jela jednako uspješno. Sam restoran je moderno uređen, dopadljiv i svijetao, a opet ležeran pa može privući šaroliku klijentelu, a usluga je dosad uvijek bila na visini zadatka.

image
/Privatna Arhiva

Za početak smo naručili Bao Teriyaki (56 kn), odnosno glazirano carsko meso u parenom pecivu s teriyaki umakom, ukiseljenim krastavcima, mladim lukom, kikirikijem i sezamom, kao i Maguro Tataki (90 kn), odnosno kratko zapečenu tunu u yuzu ponzu umaku s povrćem. Pareno pecivo bilo je dobro spremljeno i meko, a punjenje obilno. Bilo bi nam draže da je carsko meso bilo mekše, no i dalje je bilo ukusno. Tataki se također pokazao kao jednostavan, ali dobar odabir.

image

Bao teriyaki s glaziranim carskim mesom

/Privatna Arhivaprivatna Arhiva
image

Maguro Tataki - kratko zapečena tuna s yuzu ponzu umakom

/Privatna Arhiva

Za glavna jela izdvojili smo Katsu Bowl (82 kn) koji sadrži panko pohanu piletinu, wasabi-slaw, edamame, svježi krastavac, ukiseljeni daikon i sushi rižu, kao i Miso Suteki (184 kn), biftek s miso maslacem, zapečenim povrćem i krumpirom u obliku cvijeta. Miso Suteki je ujedno i najskuplje jelo s menija.

image

Katsu bowl - panko piletina, katsu umak, wasabi slaw i sushi riža

/Privatna Arhiva

Biftek je bio ukusan i sočan, pečen medium rare prema rare s lijepom ružičastom sredinom. Cvijet od tanko namotanih trakica krumpira bio je hrskav izvana i mek iznutra. Šareno povrće sadržavalo je mrkvu, cvjetaču i brokulu i podsjetilo nas je na miks iz vrećice pa bismo voljeli da malo razrade prilog.

image

Miso Suteki - juneći biftek s miso maslacem, povrćem i cvijet krumpira

/Privatna Arhiva

Katsu nas nije impresionirao. Masni omotač od sitnih mrvica nije nas uvjerio da je riječ o panko piletini, wasabi-slaw odnosno kombinacija oštrog wasabija i inače ukusne salate od kupusa bila je blaga i dosadna, a nismo puno okusa dobili ni iz ukiseljenog daikona koji je bio neonski ružičaste boje. Ovo jelo brzo nas je umorilo i nismo ga dovršili.

Desert je bio pravo razočaranje, unatoč optimizmu simpatične konobarice. Podijelili smo Šareni tris (42 kn) koji se sastojao od yuzu citrus kocke, pistacija višnja puffa i vanilija jabuka puffa. Na stol je došao prehladan, a dva puffa, odnosno dva punjena komada choux tijesta su potencijalno bila čak i stara.

image

Šareni Tris - yuzu citrus kocka, pistacija višnja puff, vanilija jabuka puff

/Privatna Arhiva

S obzirom na to da bi to tijesto trebalo biti meko i prozračno, osjećaj žvakanja kartona u ustima bio je znak da je ovdje nešto pošlo po krivu. Krema unutra je bila izvrsna u oba puffa pa je sve skupa bila prava šteta. Yuzu kocka nije popravila dojam grudastom teksturom svoje kreme. Deserte ne rade sami, nego to delegiraju jednom poznatom slastičaru, a naš savjet bi bio da bolje promisle vrstu slastica koju nude s obzirom na uvjete koje imaju jer opcije s tijestom za princes krafne svakako nisu na tom popisu i nikome ne idu u prilog.

FOOD DIVISION

Adresa: Ulica Julija Knifera 7

Hrana: 6/10
Ambijent: 8/10
Usluga: 9/10
Vrijednost za novac: 7/10

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:42