ZDRAVI RECEPT

Zdrave vanilin kiflice

 Berislava Picek / CROPIX
Ime Kokolach nose kolači koji se pripremaju bez glutena, jaja, šećera, mliječnih proizvoda i pojačivača okusa i jednako su ukusni kao i uobičajeni božićni klasici, a možete ih nabaciti u zagrebačkom Greencajgu

150 g badema
50 g maslaca od badema
100 g oraha
50 g kokosova brašna
40 g tapioke
20 g zlatnog lana + 30 ml soka od naranče
150 g agava sirupa
50 g kokosova ulja bez mirisa
1/2 žličice kardamoma
četvrt žličice naribane korice naranče

Domaća čokolada:
50 g sirovog kakaa
10 g rogača
120 g agavina sirupa
40 g kakao maslaca

Zagreb, 231117.
Vlasnica ducana zdrave hrane Greencajg Marija Sumak napravila je kolace koje nudi u svom ducanu; kolaci su bez jaja i sadrzavaju zdrave namirnice. Okruglice, keksi s cokoldaom, kiflice, zdravu varijaciju kolaca madjarice, vocne kosarice, orahnjaca i makovnjaca i torta.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Priprema čokolade: Prvo pomiješati suhe sastojke, dodati agavu i ručno miješati, a na kraju umiješati otopljeni kakao maslac.

U blenderu napraviti bademov maslac tako da stavite badem bez ikakvih dodataka i blendate dok ne dobijete strukturu maslaca. Sameljite badem i orah u brašno. Dodati ostale suhe sastojke. Zlatni lan samljeti u mlincu za kavu i staviti u sok od naranče da stoji 10-ak minuta. Pomiješati mokre sastojke pa ih dodati u suhe i smiksati u tijesto. Tijesto oblikovati u kiflice i peći na 150 stupnjeva 7 do 10 minuta. Vanilin kiflice umočite u kokosovo brašno ili ih prelijte domaćom čokoladom.

Pročitajte više o Kokolachu: KOKOLACH: Božićni kolači koji se jedu bez grižnje savjesti

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:15