ŠTO KUHATI?

Za brzi ručak usred tjedna napravite mesne okruglice s umakom od rajčice iz pećnice

 Robyn Mackenzie/
Zaboravite prljavi štednjak i sve sastojke ubacite u posude za pečenje pa ih napravite u pećnici

Trebat će vam:

500 g rajčice

1 luk

4 režnja češnjaka

500 g mljevene junetine

4-5 žlica krušnih mrvica

1 jaje

2 režnja češnjaka za kuglice

1 žličica sušenog timijana

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Pomiješajte meso s krušnim mrvicama, jajem, protisnutim češnjakom, timijanom, soli i paprom. Dodajte i druge začine po želji. Od smjese oblikujte kuglice i rasporedite ih po papiru za pečenje kojim se obložili posudu za pečenje. U dublju posudu za pečenje stavite na četvrtine narezanu rajčicu, ubacite cijele režnjeve češnjaka i na četvrtine narezan luk. Dodajte soli i papra, malo maslinova ulja pa obje posude ubacite u pećnicu na 200 °C. Pecite oko 30-40 minuta, dok od rajčice ne dobijete umak, a kuglice ne budu posve pečene. Pomiješajte rajčice s kuglicama i poslužite ih uz prilog po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 00:52