PUNJENA TJESTENINA

Svježi sir i špinat odlično se slažu u pitama, a još ih više volimo u ovim slasnim cannellonima

 Deposit Photos/
Siru i špinatu možete dodati i na kockice nasjeckanu pancetu ili drugi dodatak po želji

Trebat će vam:

1 pakiranje tjestenine za cannellone ili svježe tjestenine za lazanje

400 g svježeg sira ili ricotte

300 g špinata

1 režanj češnjaka

malo muškatnog oraščića

sol i papar

1 žlica maslaca

1 žlica brašna

250 ml toplog mlijeka

50 g parmezana

Priprema:

U zdjeli pomiješajte ricottu ili svježi sir i špinat koji ste najprije kratko propirjali na maslinovom ulju i jednom režnju češnjaka. Začinite soli i paprom te muškatnim oraščićem. Dobivenom smjesom punite tjesteninu za cannellone ili od tjestenine za lazanje radite rolice. U zdjeli s debljim dnom zatim otopite maslac. Dodajte brašno i dobro promiješajte dok ne dobijete pastu. Dodajte mlijeko i miješajte kako se ne bi stvorile grudice. Začinite soli i paprom te dodajte polovicu ribanog parmezana. Sve zajedno dobro primiješajte i prelijte po cannellonima. Pospite s ostatkom ribanog parmezana. Zapecite u pećnici na 200 stupnjeva oko 25 minuta ili dok ne poprimi lijepu boju, a tjestenina se skuha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 21:09