Svi će se oduševiti

Salata s heljdom i pečenom ciklom jedno je od onih jela u koje se zaljubite na prvu

 Vaivirga/Getty Images/istockphoto
Čak i ako ste zadrti ljubitelj mesa, simfonija okusa u ovom bezmesnom jelu "izut će vas iz cipela"

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 1 sat • Porcija: 4

Trebat će vam:

  • 3-4 srednje glavice cikle
  • 300 g heljde
  • povrtni temeljac ili voda
  • povrće po želji (prokulice, brokula, cvjetača, šampinjoni)
  • 2 lovorova lista
  • sok jednog limuna
  • maslinovo ulje
  • sol i papar

Priprema:

Ciklu dobro operite pa je umotajte u foliju i stavite u pećnicu na sat ili dok ne omekša. Heljdu skuhajte s lovorovim listom, soli i paprom. U zdjelu stavite heljdu, dodajte kuhane ili pečene prokulice, brokulu, cvjetaču ili pirjane šampinjone. Sve začinite limunovim sokom, ubacite začine po želji, a na kraju dodajte i na kockice ili tanke ploške nasjeckanu kuhanu ciklu. Dodatno začinite i poslužite toplo ili hladno. Prije posluživanja možete posipati sjeckanim mladim ili običnim ljubičastim lukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:30