NEŠTO SLATKO

RECEPTI SLASTIČARNICE MEET MIA: Čokoladni tart s kaduljom

 Berislava Picek / HANZA MEDIA
Osim proljetnih kolačića za koje otkrivam recepte, u Meet Mia brunch & caffe baru svaki drugi vikend nudimo šest različitih vrsta eklera.

ZA ČOKOLADNO PRHKO TIJESTO:

200 g brašna
80 g badema
20 g kakaa
100 g šećera u prahu
2 žumanjka
prstohvat soli

Zamijesiti sve sastojke dok se ne povežu u tijesto i ostaviti sat vremena u hladnjaku. Kada se tijesto ohladi, razvaljati ga na 3 mm i staviti u kalup za tartove promjera 28 cm. Površinu tijesta nekoliko puta ubosti vilicom. Višak tijesta odstraniti s rubova i peći na 160 Celzijevih stupnjeva 15 min.

Zagreb, 260418.
Vlasnica slasticarnice i idejni kreator slastica Mia Salman napravila je 4 proljetna tarta samo za citatje Dobre hrane. Tart s malinama; tart s borovnicama; cokoladni tart i tart s jagodama.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

ZA KREMU S KADULJOM:

250 g mlijeka
250 g vrhnja za šlag
7 žumanjaka
100 g šećera
2 lista želatine
kadulja

Kuhati mlijeko, vrhnje za šlag i kadulju. Pomiješati žumanjke sa šećerom i dodati u kuhano mlijeko i vrhnje za šlag. Kuhati uz stalno miješanje dok se ne pojavi prvi balončić kao znak da je krema počela ključati i odmah skinuti s vatre i premjestiti u drugu posudu, dodati natopljenu želatinu, prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Napuniti prhko tijesto i ostaviti da se krema stisne u hladnjaku ili zamrzivaču.

ZA MOUSSE OD ČOKOLADE:

300 g čokolade
150 g mlijeka
2 lista želatine
450 g vrhnja za šlag

Rastopiti čokoladu s mlijekom i dodati natopljenu želatinu. Kada se ohladi na sobnu temperaturu, dodati izmiksano vrhnje za šlag i staviti na prvu kremu u tartu. Posuti kakaom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:02