PROVJERENI RECEPTI

RECEPTI: Bez obzira na to jeste li obožavatelji divljih ili pitomih, sada je vrijeme za uživanje u šparogama!

Bez obzira na to jeste li obožavatelji divljih ili pitomih, sada je vrijeme za uživanciju, a mi vam predlažemo nekoliko provjerenih recepata - da se malo odmaknete od klasične fritaje.

Kuha: Slavica Šagolj

Jedna zanimljiva rečenica moje tada četverogodišnje kćeri u našoj je obitelji zauvijek obilježila šparoge. Naime, na pitanje njezine bake što je danas ručala, odgovorila je: "Nekakve čudne travice, ali bile su fine".

Marko Miščević

Danas moja Mia ima 19 godina i još više obožava te čudne travice koje smo ovog proljeća s nestrpljenjem očekivali. Jer, ovogodišnja zima, koja je odlučila pokazati zube krajem ožujka, onemogućila je rast ove cijenjene delikatese. Zato bez pretjerivanja mogu reći da je bila prava avantura doći do domaćih šparoga za pripravu ovih jela.

Mnogima su divlje omiljene, no ništa manje ukusne nisu ni one uzgojene te se mogu pripremiti u obliku sveprisutne fritaje, ali i kao dodatak palačinkama za doručak, s dodatkom piletine ili fine kremaste pite. Osim što su pune vitamina i minerala, ove zelene mesnate stapke niskokalorične su, a nazivaju ih još i čistačima organizma. Stoga bez ustručavanja isprobajte naše recepte.

Salata od šparoga, graška i feta sira

Bruskete sa šparogama i mozzarellom

Marko Miščević

Palačinke sa šparogama

Šparoge s pljukancima i mesnim okruglicama

Marko Miščević

Tart od šparoga

Marko Miščević

Pileći bataci sa šparogama i mladim krumpirom

Marko Miščević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:38