JOŠ STIGNETE!

Radimo brze grickalice i gledamo utakmicu, neke od ovih 10-ak možete napraviti i u poluvremenu

 Berislava Picek/cropix/lidija Lončarić/
Želite gledati utakmicu, a odlazak do trgovine po grickalice ne dolazi u obzir? Ne brinite, uz ovih 10-ak recepata nije ni potreban

Bez obzira na to pratite li reprezentaciju sa zakašnjenjem, gledate li tekme na poslu ili u kućnoj atmosferi, ovih 10-ak recepata stvoreni su za svaku priliku i bit će hit u svakom društvu. Napraviti ih možete dan ranije ili sat vremena prije početka tekme, a poslužiti ih možete kako mlađoj, tako i starijoj publici. Ukradite nam recepte i upotpunite druženje uz mali ekran na najslasniji način.

PAŠTETE SU UVIJEK HIT

Paštete su dobra opcija čak i ako tekmu ne gledate kod kuće već na poslu ili kod prijatelja. Brzo su gotove i lako ih možete prenijeti s jednog mjesta na drugo, upakirati ih možete u staklenku i poslužiti uz krekere, ali i uz, primjerice, kakav brz i jednostavan kruh koji ste napravili sami.

PILEĆA PAŠTETA

image
Berislava Picek/cropix/

TUNA PAŠTETA I KREKERI

image
Lidija Lončarić/

GRICKALICE IZ ZAMRZIVAČA

Možda niste znali, ali u nedostatku kikirikija, krekera i čipsa, grickalice vrlo jednostavno možete napraviti od vrećice smrznutog graška iz zamrzivača. Dodajte mu i konzervu slanutka, šaku badema ili lješnjaka, sve zajedno pretvorite u hrskavi miks i poslužite ekipi uz pivo.

GRICKALICE IZ ZAMRZIVAČA

image
Lidija Lončarić/

DOMAĆI ČIPS U SLANOJ I SLATKOJ VARIJANTI

Umjesto klasičnog čipsa od krumpira, razmislite da ovog puta napravite zdraviju varijantu koja jednako hrska, a možete je pojesti u neograničenim količinama. Čips od kelja odlična je grickalica kojoj nije potreban čak ni dip, a posebnom je možete učiniti dodavanjem uzbudljivih začina po samo svom guštu. Osim toga, tu je i slatki čips od rogača za koji vam neće trebati baš nikakva posebna oprema ili sastojci.

ČIPS OD KELJA

image
Berislava Picek/cropix/

ČIPS OD ROGAČA

image
Berislava Picek/cropix/

KREKERI I SLANI KEKSI

Krekeri od sira uvijek su dobra ideja i slažu se uz nebrojeno mnogo dodataka. Poslužite ih uz nareske, dipove i paštete ili ih grickajte baš takve kakvi jesu, hrskavi i odlični uz pivo ili sok. Osim toga, napraviti možete i jednostavne slane kekse za koje će vam trebati samo dva sastojka - lisnato tijesto i pesto.

KREKERI OD PARMEZANA

image
Marko Miscevic/cropix/

SLANI KEKSI OD 2 SASTOJKA

image
Lidija Lončarić/

HRSKAVCI ZA EKIPU

Gledate li tekmu u većoj ekipi, a treba vam jednostavan recept za grickalicu koja je brzo gotova i ne zahtijeva previše truda, ovi štapići bit će odlična opcija. Zamijesite tijesto, narežite ga na štapiće, začinite dodacima po želji i već ste napravili pola posla.

HRSKAVI ŠTAPIĆI ZA EKIPU

image
Lidija Lončarić/

NE ZABORAVITE DIPOVE

U slučaju da se odlučite za krekere ili štapiće, dobra opcija svakako će biti poslužiti ih uz dipove. Birajte one jednostavnije na bazi jogurta ili se zaigrajte malo drugačijim humusom, sirnim namazom i sezonskim lisnatim povrćem.

SLANUTAK I BUČA

image
Berislava Picek/cropix/

DIP OD SIRNOG NAMAZA (I KREKERI)

image
Lidija Lončarić/

BRZA PECIVA SVI VOLE

Na kraju, ako u ekipi imate one koji obožavaju čokoladu, razmislite o tome da im poslužite ove jednostavne slatke ruže od lisnatog tijesta po receptu naše Slavice Šagolj. Brzo lisnato možete napraviti sami ili jednostavno koristiti kupovno.

ČOKOLADNE RUŽE OD LISNATOG TIJESTA

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 16:10