NEDJELJNI RUČAK

Povratak osnovama: Nedjeljna pileća juha s povrćem i okruglicama od griza

 Bojan Marjanovic/istockphoto
Klasik s nedjeljnoj stola svakako je bistra pileća juha, dodati joj možete okruglice od griza, a dobra ideja bit će i one od jetrica

Trebat će vam:

1 kg piletine
1 luk
3 mrkve
1 komad korijena celera
2 korijena peršina
1 manji komad cvjetače
1 jaje
5 žlica griza
2 žlice ulja

Priprema:

U veću zdjelu najprije ubacite povrće i lagano ga zapecite kako bi pustilo arome. Dodajte meso pa podlijte vodom i kuhajte dva sata na laganoj vatri. Juhu procijedite i u nju vratite mrkvu pa je vratite na štednjak. Zagrijte do vrenja, a za to vrijeme od jaja, griza, ulja i soli napravite smjesu za noklice. Ubacujte noklice u vrelu juhu i kuhajte dok ne isplivaju na površinu. Juhu dodatno začinite soli i paprom pa poslužite uz kuhanu piletinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:33