Pečene pastrve s limunom i lukom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 2 pastrve
  • 1 nešpricani limun
  • 1 glavica luka
  • nekoliko grančica timijana
  • 2 češnja češnjaka
  • crveni papar u zrnu
  • maslinovo ulje
  • sol i papar
  • 1 dcl bijelog vina

Priprema

1. korak

Očistite pastrve ili zamolite da to za vas učine u ribarnici. Ribu posolite iznutra i izvana. Luk ogulite pa ga narežite na kolutove. Limun operite i također izrežite na kolutove. U posudu za pečenje stavite obje pastrve pa po njima i oko njih rasporedite kolutove luka i limuna.

2. korak

Stavite i grančice timijana te cijele oguljene češnjeve češnjaka. Ribu pecite u pećnici na 180 stupnjeva, a na pola pečenja je zalijte bijelim vinom i dodajte ostatak timijana. Pečenu ribu možete poslužitit s kuhanim mladim krumpirom ili keljom ili mladim zeljem na lešo.

Savjet: umjesto pastrva možete koristi bilo koju drugu ribu koja vam je dostupna kao što je oslić, skuša, orada, brancin…Osim luka i limuna te začina, možete dodati i koromač, mini rajčice, na ploške tanke ploške narean krumpir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 17:51