LAGANO ZAGRIJAVANJE

Ovog vikenda počinjemo s blagdanskim pripremama, radimo išlere, raspucance i kokos kuglice

 Marko Miscevic/Cropix/Boris Kovacev/Cropix/
Donosimo recepte za tri vrste slatkih zalogaja koje u prosincu ne propuštamo, odaberite svog favorita

Prva adventska nedjelja samo što nije, a kako bi sve bilo baš kako treba, vikend smo odlučili iskoristiti za pripremu omiljenih nam blagdanskih slastica. Radimo tako kekse kojima se vraćamo svake godine, a na našem popisu ovog su se puta našli išleri i raspucanci. Osim toga, tu je i recept za jednostavne i brze, a preukusne kokos kuglice naše poznate slastičarke Ivane Čuljak.

FAVORIT MALIH I VELIKIH

Raspucanci su slastica koju je teško ne voljeti pa su tako čest favorit kako onih mlađih, tak i starijih. Osim što je priprema prilično jednostavna, ovaj keks ljubitelji slastica obožavaju i zbog hrskave izvana, a kremaste teksture iznutra.

Napravite smjesu, oblikujte je u kuglice i uvaljajte u šećer u prahu pa stavite na pečenje. Pripazite na vrijeme, a potom uz šalicu čaja, kave ili mlijeka uživajte u omiljenim čokoladnim zalogajima.

JEDINI RECEPT ZA RASPUCANCE KOJI VAM TREBA

image
Marko Miscevic/Cropix/

SLATKI KEKS SENDVIČI KOJE OBOŽAVAMO

Recept za slatki čokoladni sendvič keks s kremom od vanilije svojedobno smo dobili u slastičarnici Sweet Family i od tada išlere radimo samo na ovaj način. Iako će vam trebati nešto više vremena kako biste sve zajedno sastavili u malu poslasticu, na kraju će se ipak sve isplatiti.

Napravite kremu od jaja, šećera, maslaca i vanilije pa je spakirajte između dva hrskava čokoladna keksa. I to je to, ukusni išleri sa stola će nestati u trenu.

RECEPT ZA IŠLERE

image
Marko Miscevic/Cropix/

POSTOJI LI JEDNOSTAVNIJA SLASTICA OD KOKOS KUGLICA?

Postoji li veći hit iz djetinjstva od kokos kuglica? U pitanju je jedna od onih slastica koja je toliko jednostavna da pripremu možete prepustiti čak i najmlađima. Recept nam je ovog puta otkrila Ivana Čuljak, koja stoji iza brenda Neka jedu kolače, a ispričala nam je i priču o tome kako je, kada je prvi put došla u Meksiko i napravila ove kokos kuglice, istog časa osvojila i Meksikance.

RECEPT POTRAŽITE OVDJE

image
Boris Kovacev/Cropix/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:54