KLASIK KOJI VOLIMO

Ove mesne okruglice u umaku od rajčice s omiljenim prilogom gotove su za manje od sat vremena

 Deposit Photos/
Mesne okruglice obožavamo, a u nastavku vam ostavljamo bazični recept za najjednostavniju varijantu...

Trebat će vam:

400 g mljevene junetine

4 žlice krušnih mrvica

1 jaje

2 režnja češnjaka

500 ml umaka od rajčice

1 žličica bosiljka

1 žličica origana

1 žličica timijana

1 luk

prstohvat šećera

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Najprije u zdjeli pomiješajte meso, jaje, krušne mrvice i protisnuti režanj češnjaka. Začinite soli i paprom, po želji dodajte začine poput čilija i peršina, a zatim oblikujte kuglice. Kuglice najprije zapecite na malo vrućeg ulja. Pustite da poprime boju sa svih strana, maknite ih iz tave pa na istu masnoću dodajte sitno sjeckani luk. Pustite da omekša, dodajte protisnuti češnjak, pirjajte još minutu, a zatim dodajte umak od rajčice i po potrebi malo temeljca. Začinite soli, paprom, origanom, timijanom i bosiljkom, dodajte i prstohvat šećera pa u umak vratite kuglice. Kuhajte 30-40 minuta i poslužite s prilogom po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 05:12