TJEDNI MENI

Ovaj tjedan kuhamo kremasti ječam sa slaninom, povrće u aromatičnom umaku i zimsko varivo

 Haoliang/Getty Images
Radimo i aromatičnu svinjetinu, hrskavu sitnu ribu, puretinu s njokima i piletinu u prejednostavnom umaku

Kremasti ječam s povrćem i slaninom jelo je kojim otvaramo ovotjedni meni, a zatim nastavljamo s još jednim jednostavnim povrtnim jelom koje će se posebno svidjeti ljubiteljima curryja - bučom, mrkvom i cvjetačom u bogatom umaku. U srijedu već po običaju radimo zimsko varivo, a ovog puta koristimo i povrće iz zamrzivača. Dan kasnije kuhamo prejednostavnu piletinu u umaku od rajčice i maslina koja je gotova u manje od sat vremena. Na kraju tjedna pržimo sitnu ribu, a za vikend radimo mljevenu puretinu s njokima te svinjetinu u aromatičnom omotaču. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Tjedan započinjemo tanjurom kremastog ječma koji smo spojili s povrćem kao što su mrkva i celer te slaninom. Ovoj kombinaciji, naravno, dodati možete i drugo povrće, a kako biste ubrzali kuhanje, ječam dan ranije svakako ostavite u mlakoj vodi.

JEČAM S POVRĆEM

image
Haoliang/Getty Images

UTORAK

Ovo jednostavno jelo obožavat će ljubitelji curryja, a dobra je ideja za isprobati nešto drugačije ako se kroz tjedan uglavnom držite nekoliko istih jela. Koristite buču i cvjetaču, dodajte i drugo povrće po želji i nikako nemojte preskočiti kokosovo mlijeko.

POVRĆE U UMAKU S CURRYJEM

image
Melaniemaya/Getty Images

SRIJEDA

Srijeda je dan za varivo, a ovog puta radimo jedno pravo, gusto, bogato zimsko. U slučaju da neku od namirnica iz recepta nemate kod kuće, ne brinite i zaigrajte se, jednostavno je preskočite ili zamijenite nekom drugom koja vam je u tom trenutku dostupna.

ZIMSKO VARIVO

image
Esseffe/Getty Images

ČETVRTAK

Kada tražite ideje za jednostavan ručak usred tjedna priprema kojeg vam neće oduzeti previše vremena, sjetite se ove piletine u umaku od rajčice. Gotova je u sat vremena, a najbolje se slaže uz rižu, ali i pire krumpir.

PILETINA U UMAKU OD RAJČICE S MASLINAMA

image
Nataly Hanin/Getty Images/istockphoto

PETAK

Kraj tjedna ovog puta slavimo sitnom ribom. Pržiti možete inćune, ali i srdelu ili drugu sitnu ribu koju ste uspjeli kupiti na tržnici, a napraviti možete i miks pa cijeloj kombinaciji dodati i kolutiće lignje. Jelo poslužite uz krumpir salatu i tartar umak.

HRSKAVI INĆUNI

image
Laura Brambilla/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Malo drugačiji ručak u kojem spajamo njoke, mljevenu puretinu i kelj bit će također dobra ideja kada poželite isprobati nešto drugačije. Ovo jelo možete i posipati mozzarellom pa zapeći te poslužiti u formi složenca.

NJOKI S PURETINOM I KELJEM

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Iako navodimo svinjetinu kao dobar odabir, posebice lungić, kod pripreme ovog jela možete koristiti i kakav lijep komad purećih prsa. U tom slučaju kod pečenja svakako pripazite na vrijeme kako meso ne biste presušili.

SVINJETINA U AROMATIČNOM OMOTAČU

image
Lauripatterson/Getty Images
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 16:00