Trebat će vam:
2 pileća hrbata
2 mrkve
korijen i list peršina
korabica
1 luk
stabljika celera
sol
par zrna papra
list kelja
Za griz noklice:
1 jaje
2 žlice suncokretova ulja
4 - 5 žlica griza
Priprema:
U veću duboku posudu stavite meso i očišćeno i oprano povrće. Ulijte hladnu vodu do vrha posude i stavite na vatru da sastojci zakuhaju. Kasnije smanjite vatru i lagano kuhajte oko 45 minuta. Prilikom kuhanja probajte malo juhu i po potrebi dodajte još začina. Kuhanu juhu procijedite u manju posudu, dodajte list peršina i pripremljene griz noklice. Za noklice u tanjuru pjenasto izmiješajte jaje, dodajte ulje. Miješajući lagano dodajte griz uz neprestano miješanje dok ne dođete do željene gustoće. Žlicom koju ste umočili u juhu vadite smjesu za noklice i stavljajte u juhu. Kuhajte oko 7 minuta. Kod serviranja juhe dodajte meso koje se kuhalo i svježe sjeckani peršin.