BRZI RUČAK

Napravite tjesteninu sa šparogama, sirom, slanutkom, jajima i neobičnim dodatkom

 Berislava Picek/Cropix
Naša suradnica Slavica Šagolj pokazala nam je kako se radi zasitna salata s tjesteninom, povrćem i - kivijem

Trebat će vam:

250 g tjestenine sa šparogama
150 g feta sira
100 g konzerviranog slanutka
2 tvrdo kuhana jajeta
3 kivija
sol
papar
bučino ulje
jabučni ocat

Priprema:

Tijesto skuhajte prema uputama na pakiranju u puno uzavrele i posoljene vode. Rupičastom žlicom tijesto izvadite u posudu, dodajte žlicu maslinova ulja, promiješajte i pustite da se ohladi. Jaja skuhajte i ohladite. Ohlađenu tjesteninu stavite u veću zdjelu, dodajte slanutak i promiješajte. Kivi narežite na manje komade i dodajte tjestenini, isto učinite s tvrdo kuhanim jajima. Dodajte feta sir natrgan na manje komade i začine pa sve sjedinite laganim miješanjem. Odmah poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 10:27