PROBAJ OVO

Napravite malo drugačiju juhu s piletinom, dodajte joj limun i tjesteninu

 Deposit Photos/
Bogata i zasitna, ova bogata pileća juha ugrijat će i najhladniji jesenski dan

Trebat će vam:

1 luk

3 mrkve

1 manji komad celera

2 korijena peršina

1 šaka svježeg peršina

400 g piletine

300 g špinata

1 šaka rezanaca (noodlesa)

1 limun

sol i papar

Priprema:

Luk nasjeckajte na sitno i pirjajte ga na maslinovom ulju. Dodajte mrkvu, celer i korijen peršina, također sitno sjeckane, pa pirjajte još pet minuta. Zatim u lonac dodajte komad piletine i zapecite je sa svih strana. Začinite soli i paprom pa dodajte vode. Kuhajte dok povrće i meso ne omekšaju, a potom meso izvadite iz lonca, vilicom ga rastavite na komadiće i vratite u lonac. Dodajte malo limunova soka i ubacite rezance. Kuhajte dok skoro nisu gotovu, a na kraju ubacite špinat, pričekajte da povene i zatim ugasite vatru i poslužite u zdjelicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:01