USRED TJEDNA

Napravili smo piletinu s rižom i gljivama iz jedne posude, sa stola je nestala u trenu

 Berislava Picek/Cropix/
Za pripremu ovog jela trebat će vam samo jedna posuda, a rezultat je sočno meso u okusima bogatoj riži

Trebat će vam:

500 g pilećeg mesa po izboru

50 g maslaca

3 žlice maslinovog ulja

300 g smeđih šampinjona

2 manje ljutike

400 ml pilećeg temeljca

50 ml bijelog vina

2 žlice senfa

150 g arborio riže

1 manja brokula

50 g parmezana

svježi vlasac

sol

papar

mljevena crvena dimljena paprika

Priprema:

Piletinu prije pečenja začinite solju i dimljenom crvenom paprikom. Pustite da stoji oko pola sata. U tavi otopite maslac, posložite piletinu i pecite sa svih strana dok ne bude zlatno-žuta. Piletinu izvadite iz tave i stavite sa strane. Na masnoću od pečenja dodajte na polovice narezane gljive i kratko ispecite. Izvadite ih iz tave i stavite u zdjelicu. Narezani luk na kockice lagano popržite. Kad postane staklast, dodajte češnjak i pržite par sekundi. Stavite rižu na tu masnoću koju kratko tostirajte. Nakon par minuta u tavu dodajte vino te pustite par minuta da prokuha. Dodajte temeljac i pripremajte rižu kao klasičan rižoto. Nakon pet minuta u tavu vratite gljive, dodajte senf te sve promiješajte. Vratite pečenu piletinu, brokulu i sve prelijte ostatkom temeljca. Kuhajte još na laganoj vatri oko pet do osam minuta. Na kraju jelo začinite svježe naribanim parmezanom i vlascem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 04:33