NIKAD SOČNIJA

Medena Kata po receptu naše nagrađivane slastičarke hit je i ovih blagdana

 Darko Tomas/Cropix
Recept za ovaj klasik s nama je podijelila nagrađivana slastičarka Sandra Jadek

Za kore će vam trebati:

600 g brašna
150 g šećera
200 g meda
žličica sode bikarbone
2 jaja
250 g maslaca
2 žlice kiselog vrhnja

Za kremu:

1 l mlijeka
10 žlica oštrog brašna
200 g šećera
2 vanili šećera
250 g maslaca
pekmez od šljive (po mogućnosti domaći)

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto, podijelite ga na četiri dijela pa ispecite četiri kore. Brašno, šećer i vaniliju pomiješajte s malo mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte i dodajte smjesu od brašna, šećera i vanilije te skuhajte. U ohlađeno mlijeko dodajte maslac i dobro izmiksajte. Na prvu pečenu koru namažite pola kreme, poklopite s drugom korom koju namažite s pekmezom, poklopite trećom korom na koju namažite ostatak kreme. Poklopite četvrtom korom pa opteretite kolač dok kore ne otpuste. Po želji kolač možete preliti čokoladom ili posuti šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 08:10