3 ISPROBANA RECEPTA

Jutros niste stigli do ribarnice? Ne brinite, smrznuta riba može biti sjajan ručak, evo kako

 Berislava Picek/Cropix/
Nastasja Chiara Petrić pokazala nam je kako od smrznute ribe napraviti jela kojih će se tražiti porcija više

Htjela sam pokazati što se sve može napraviti sa smrznutom ribom i ostalim morskim plodovima. Jer, ruku na srce, nemamo svi pristup svježoj ribi kada god bismo to poželjeli, a zaista je dio kvalitetne i uravnotežene prehrane i trebala bi se naći barem jednom tjedno na našim jelovnicima.

Mnogi ljudi zaziru od kupnje ičega smrznutog, pogotovo ribe, no uvjerena sam da je to zaista jedan sasvim u redu odabir i mogu se napraviti vrlo ukusna jela. Štoviše, mogu se pripremiti prave delicije.

Jedna od takvih je definitivno ovaj recept za riblji curry. Savršeno kremast, prepun okusa, pa se čak i smrznuti morski plodovi ističu najbolje što mogu. Poslužite ga uz integralnu basmati rižu i dodatno podignite nutrijente svojeg obroka.

Recept: Riblji curry s oslićem i jadranskim kozicama

image
Berislava Picek/Cropix/

Drugi recept je neočekivani preokret omiljene pržene riblje hrane, a to su pržene lignje koje sam zapekla u pećnici. Hrskave su, sočne, slankaste i zadovoljavajuće, pa svakako preporučujem da date šansu ovom boljem načinu prženja i pohanja u pećnici. Poslužila sam ih uz laganu verziju tartar umaka bez majoneze i dobila super obrok.

Recept: Pržene lignje iz pećnice

image
Berislava Picek/Cropix/

Treći recept je zaigrana rapsodija okusa spojena sa smrznutim lososom koji bi u drugim varijantama neslavno prošao, no u kombinaciji s tikvicama radi odlično jelo. Umak sam pojačala s kaparima i inćunima pa cijelo jelo ima dodatni riblji okus. Jedite svježu ribu kad god imate priliku za to, a u međuvremenu možete baciti pogled na ledenice u dućanima i isprobati ove recepte.

Recept: Kremasti umak s tikvicama i lososom s rižinim rezancima

image
Berislava Picek/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 15:48