More na tanjuru

Jednom kad ga probate, ovaj wok od lignji zasigurno nećete raditi samo petkom

 Alisa Korolevskaya/Getty Images/istockphoto
Kako se u našim krajevima bez obzira na položaj jede malo ribe i plodova mora, možda vas ovaj recept "natjera" da to činite češće

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

  • 3-4 mlada luka
  • 400 g smrznutih lignji
  • 500 g rezanaca
  • 2 mrkve
  • 3 žlice soja sosa
  • 1 žlica sezamova ulja
  • 1 žličica kikiriki maslaca
  • 1 manji komadić đumbira
  • 3 režnja češnjaka
  • 3 žlice sezama
  • sol i papar
  • ulje

Priprema:

Najprije pomiješajte soja sos, sezamovo ulje i kikiriki maslac i ostavite sa strane. Na dobro zagrijanom woku ili dubljoj tavi zagrijte ulje. Dodajte mrkvu koju ste narezali na tanke štapiće. Pirjajte minutu pa dodajte mladi luk i đumbir koje ste nasjeckali na manje komadiće. Zatim dodajte kolutiće lignji te na tanke listiće nasjeckani češnjak. Sve nekoliko puta okrenite u woku ili tavi. Rezance skuhajte. Povrće i lignje prelijte umakom od soja sosa, a zatim ubacite rezance i dobro pomiješajte. Dodatno začinite po želji. Na kraju sve možete posipati tostiranim sezamom i malo svježeg mladog luka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 19:51