RUČAK USRED TJEDNA

Gusti umak od šampinjona uvijek je dobra ideja, ovog puta poslužujemo ga uz svinjetinu

 Deposit Photos/
Napravite brz i jednostavan umak od šampinjona sa svinjetinom pa ga poslužite uz rižu, tjesteninu ili drugi prilog po želji

Trebat će vam:

400 g svinjskog karea bez kosti

1 luk

300 g šampinjona

2 režnja češnjaka

1 žličica timijana

1 žličica crvene mljevene paprike

100 ml vina

2 žlice kiselog vrhnja

temeljac ili voda

svježi peršin

sol i papar

Priprema:

Svinjski kare narežite na odreske željene debljine. Posolite ih i dobro zapecite s obje strane. Maknite ih na tanjur. Na istom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Kada postane staklast, dodajte češnjak, pirjajte pola minute, a zatim dodajte i sjeckane šampinjone. Dodajte timijan, sol i papar pa pirjajte oko 5 minuta, dok šampinjoni ne poprime boju. Vratite meso. Dodajte vino i pirjajte dok alkohol ne ispari, a zatim dodajte i malo temeljca ili vode. Dodajte crvenu papriku i krčkajte 20-ak minuta. Na kraju malo temeljca pomiješajte s kiselim vrhnjem i sve zajedno umiješajte u umak. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 10:30