DOBRA IDEJA

Grah i špinat mogu biti dobar par, spojite ih u ovom jednostavnom i brzom ručku

 Deposit Photos/
Osim na tostu, grah i špinat možete poslužiti i zasebno, uz rižu, proso ili neki drugi prilog po želji

Trebat će vam:

1 konzerva graha

500 g svježeg špinata

100 g feta sira

Maslac

Maslinovo ulje

Malo čilija

Sol i papar

Tost kruh

Priprema:

Tost kruh premažite s maslacem i zapecite ga s obje strane na tavi. Stavite na tanjur. Na tavi zagrijte malo maslinova ulja, dodajte sitno nasjeckani češnjak, a odmah zatim i očišćeni i nasjeckani špinat. Pustite da povene. Špinat ocijedite i rasporedite po tostu. Na tavu dodajte malo maslaca i maslinova ulja, zagrijte i dodajte na kolutiće nasjeckani luk. Pirjajte dok ne omekša i poprimi boju. Dodajte ocijeđeni i oprani grah iz konzerve. Začinite soli i paprom. Možete dodati i malo timijana ili drugih začina prema želji. Dodajte i čili. Pirjajte 5 minuta i prebacite na špinat. Na kraju sve pospite feta sirom, poprskajte maslinovim uljem, soli i paprom. Poslužite odmah.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:22