DORUČAK U KREVET

Doručak za bogove ili omlet iz pećnice s ljetnim rajčicama zbog kojeg jedva čekamo vikend

 Berislava Picek/Cropix
Kako smo u srcu sezone rajčica, bila bi prava šteta ne iskoristiti njihov zamamni okus

4 jaja
200 g manjih rajčica
1 velika žlica svježeg vlasca
sol i papar
2 žlice mlijeka
maslinovo ulje
2 češnja češnjaka

U manju keramičku posudu stavite oprane rajčice. Začinite ih solju, maslinovim uljem i češnjakom. Stavite u zagrijanu pećnicu i pecite oko 10 minuta na 180 stupnjeva. U međuvremenu u posudu stavite jaja i dobro ih zapjenite. Dodajte mlijeko, malo soli, papra i svježe nasjeckan vlasac. Promiješajte. Temperaturu pećnice dignite na 200 stupnjeva. Izvadite posudu s rajčicama, brzo ulijte razmućena jaja, vratite u pećnicu i ispecite. Jaja će se fino napuhati u pjenasti obrok. Servirajte jelo dok je toplo. Po želji posipajte ribanim parmezanom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:55